Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нагъл! Много нагъл! ...
Нагъл! Много нагъл! >> Румен Порожанов за къщите за гости: Няма липса на контрол!

Нагъл! Много нагъл! >> Румен Порожанов за къщите за гости: Няма липса на контрол!Всеки сигнал е проверяван, цялостният одит ще отнеме 2-3 месеца, заяви министърът

Моят син не е бил в одитни екипи и по нито един финансиран с фондове от ЕС проект не е участвал, категоричен бе още той

 

Моят син не е бил в одитни екипи и по нито един финансиран с фондове от ЕС проект не е участвал. Това заяви Румен Порожанов, министър на земеделието, в сутрешния блок на Нова тв. 

Още в края на 2017 г. е съобщено за 22 къщи, които не се използват по предназначение. Фонд “Земеделие” си е свършил работата с проверките, 2016 г. бяха качени всички къщи са гости в сайта на фонда. 62 къщи са с констатация за неизпълняване на цялостния бизнес план, към 2018 г, заяви Порожанов. 

В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на къщите за гости, каза министърът. 

Има ясни изисквания, че при неизползване по съответния ред, средствата се възстановяват, каза той. Програмата е одобрена 2008 г. първите приеми и наредби са стартирани веднага. Разплащателна агенция много стриктно е изпълнявала процедурите. За всеки един сигнал веднага се е образувала проверка, каза Порожанов. Проблемът е неизползването по предназначение на къщите за гости, финансирани в европари, каза той. 

Не е лесна проверката на всички къщи за гости, ще отнеме 2 или 3 месеца, смята Порожанов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Вижте списъка на къщите за гости на ДФ "Земеделие"

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!? 

Оставка и затвор! >> Поражанов скри дали синът му се занимава с европроекти на други министерства

Поредна наглост! Искат я, а той не дава! >> Порожанов след скандала с къщите за гости: Нищо не ме притеснява, дори да ми искат оставката!
 98335