Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нагъл, та нагъл...! ...
Нагъл, та нагъл...! Нагли, та нагли...!  И Цветан, и Бойко, и целият наш ГЕРБ !

Нагъл, та нагъл...! Нагли, та нагли...! И Цветан, и Бойко, и целият наш ГЕРБ !Мая Минчева-Майер

 

Цветан Цветанов напусна усмихнат и горд парламента след едночасова и щастливо усмихнат монолог пред рояк пърхащи журналистки... Напуска..., но остава шеф на предизборния щаб и зам. председател на ГЕРБ. А това е всъщност цялата власт.

Стана точно така, както прогнозирахме. Едно голямо нищо, ама хептен нищо! Но пък за сметка на това за сетен път стана една голяма, тежко  воняща подигравка с целия български народ, очакващ сведена глава, прошка, извинение, смирение! Но не би! Нищо от това не се видя. Поднесен ни беше поредният, пошъл, добре режисиран и мазно смазан спектакъл в незаменимия познат стил: Made in ГЕРБ.

Вулгарен, нагъл, безпардонен... И изящно артистичен.

Цветанов, подкрепен от Борисов, като двама ортаци в задругата на майсторите-крадци ни показаха вкупом среден пръст. От собствено име и от името на цялата самодостатъчна и с минало величие партия Граждани за Европейско Развитие на България (ГЕРБ)

Сред порой от думи и стотина опорни точки Цв.Цв хвърли една формална оставка и се втурна хем да се хвали, хем да брани каузата ГЕРБ. Втурна се през глава да спасява и себе си и Борисов, и модела "ГЕРБ", и потъналата в корупция  Система на ГЕРБ

Цветан се издокара като обречена, нужна и необходима жертва, почти така както се издокарват всички негови съпартийци преяли от власт и облаги. Цинично ни каза - законово деребействаме... И ще продължим. В "името" и за "благото" на България.

Простосмъртната публика нагледно видя що е то самонадеян, самозабравил се и охранен български политик-наглец. Тип бай Ганьо. И целият в бяла светлина...

Къде тук остана отговорността. Тази – политическата, която според Цецо само в ГЕРБ умеели да поемат и то винаги с готовност и желание?

В случая – няма такава. Защото, за да поемеш политическа и морална отговорност, значи че трябва да напуснеш и политическия си пост! Не е поемане на политическа отговорност, когато се изхлузиш от депутатската банка и си запазваш всичките ПОЛИТИЧЕСКИ постовете в партията-майка! И оттам с партийния аршин и безконтролна власт да продължиш да командваш, да уволняваш, да назначаваш, листи да редиш, обществени поръчки и порции (по Ахмед Доган) да разпределяш и раздаваш...

В България знаем, партията е всичко! Тя коли, тя и беси...! Тя съдбите и бъдещето решава!

Лъжи, заблуди, популизъм, лицемерие. Това получи в сряда народът! И разбра за голямо шубе раздиращо... партията на народа!

Защо ли се опитват да ни правят на балъци? Всъщност Цв.Цв. си остава!

Получихме и твърда заявка: ГЕРБ, Бойко и цялата им компания искат да я карат така - по старому, по същия начин. Както досега. И да бранят със зъби и с нокти властта.

Цецо се показа като победител. Афишира надмощието си над Борисов. Демонстрира зависимостта му от него! Демонстрира сила и неограничена власт, подплатена с много, много пари.

Няма никакво съмнение! Цветанов командва ГЕРБ. Притежава партията, министрите, депутатите, медиите... Всичко и всички. И все повече и все така ще бъде. А Борисов ще става  все по-малък, все по невзрачен, като пешка - изнемощяла, изцедена, съсипана. Обслужваща котерийните и групови интереси на Цветан, на Делян и Доган. И на цялата нова олигархия.

Невзрачната, но миловидна Даниела Дартикокова зае поста на шеф на парламентарната група на ГЕРБ. Зад тази фасада, Цв.Цв ще продължи да си мести конците в НС и да упражнява контрола. Както до сега!

И всичко ще става все по-брутално, все по-безогледно. Ще се мачка, ще се минава през трупове. В името на собственото ИМ  благополучие, оцеляване и забогатяване.

ГЕРБ потъва. Бързо. Скандалите ескалират. До Бойко въпрос на време е да стигнат. И затова и няма място за отстъпление. Докъдето може, дотам ще караме.

Цветанов в сряда извика - Съдбата на партията е в моите ръце!... И даде сигнал за нова пълна мобилизация. На герберската партокрация. Призова за лоялност. Насъска дежурните глашатаи - социолози, политолози, предани журналисти, за да ни залеят с богоугодна на Цветанов, Борисов и ГЕРБ жежка и блудкава каша. Гответе се да слушаме до втръсване: за успехите на ГЕРБ, за мъдростта на Борисов, за светинята Цветанов - жертвата на световния комунистически заговор, за това как се раздават ТЕ с Бойко за народа. Загрижени, неспящи, неядящи... Самоотвержени, отдадени.

Отвратително! И много грозно. И няма как другояче да е… Няма накъде повече!

ГЕРБ и всички от статуквото са в предизборна кампания. Отиват на последен, решителен и кървав бой. За да загубят... с бой! Правителството и цялата задкулисна клика пътуват уверено... към небитието. Не го съзнават, не го осъзнават. Бият се, нападат, бранят се като за последно. Иначе губят. Всичко и докрай! Най-вече богатството, охолството си.

А Бойко...? Горко му. Унизиха го. Приключиха го. Но да не ни е жал. Дотук ТОЙ се докара. Преди евровота или след него...?!

Въпрос на време е... боклукът да си отиде! Целият.

 

Резултат от снимката за БОЙКО ЗА АПАРТАМЕНТА НА ЦВЕТАНОВ   Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от снимката за БОЙКО ЗА АПАРТАМЕНТА НА ЦВЕТАНОВ

 

Резултат от изображението за борисов цветанов

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Евгений Дайнов: Опорки няма, пелтечат, хванали са се за гушите

Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)

19 мин. >> Съсед: Апартаментът на Ц.Ц е 380 кв.м, само антрето за ВИП асансьора е още 37 кв.м


94315