Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нагъл грабеж на наро...
Нагъл грабеж на народна пара!* >> ВИП Секюрити взе охраната на пощите за 60 милиона лева (ОБНОВЕН)

Нагъл грабеж на народна пара!* >> ВИП Секюрити взе охраната на пощите за 60 милиона лева (ОБНОВЕН)Писмо от Теодоси Поликаров-дългогодишен служител на Български пощи-София

Едни 60 млн.... по пощата и... пилеене на вятъра!

 

(Мнението на автора е с редакторска намеса след негово съгласие)


Да пратиш писмо на умрял. Горе–долу такъв е случаят с нашите „Български пощи“. Държавата е решила да даде 60 млн. лева за да може не случайната "ВИП Секюрити" да охранява обектите на дружеството. Апетитният договор е за 4 години. Или по 15 милиона на година! Е те това е  удар и то  в десятката! Като за ВИП-охрана от ВИП Секюрити!  Абе баш им си се полага, а и им приляга! То и в момента същата фирма извършва тази дейност, като още помним съмнителния начин и по който „ВИП Секюрити“ взе търга през 2015-та.

Преди 3 месеца маскирани задигнаха пенсиите в софийския квартал Световрачане. Това се случва по няколко пъти годишно из цялата страна .Тогава стана ясно, че обектът е можело да бъде отворен и от дете, и че клоновете на „Български пощи“ са лесна мишена за бандитите.

Ето сега пак ще се плати прескъпо, за да варди „една наша фирма“ с  порутени стайчета, с паянтови врати.

Ще се хвърлят поредните 60 млн. на някой приближен на властта, докато ние служителите на пощите работим при мизерни условия и взимаме още по-мизерни заплати! СРАМОТА! 

И всичко това  докато и болни деца умират, чакайки пари за и докато пенсионери избират хляб ли  или лекарства да си вземат...  И всичко това докато стотици хиляди български семейства слагат туршии и зимнина и са притеснени как ще се иззимува...!

А иначе миналата година загубата на „Български пощи“ е  2,848 млн. лева. Но и това няма  значение... държавни пари има! За пилеене! Пък ние да гинем като мухи! А и Бойко, знаем пари на калпак обича да раздава, на един за стадионче, на друг за импозантна спортна заличка, на трети за междуселски път, на четвърти за гърбава магистрала... и разбира се пари има и то предостатъчно  и за любимите премиерски „Бистришки тигри“.

Е, така е засега у нас! Във вода газиш, жаден ходиш... или иначе казано - пари има за едни, а нас - народа ... Бог само поне да ни пази  от болести и злини...!

 

Вижте още:

А КПКОНПИ ще провери ли шефа си Пламен Георгиев?

Българската мафия вече не е тъпа

Кой разбрал, разбрал – корупция няма* >> Парламентарните партии не знаят кои депутати са проверявани за корупция


*****************************************************************************************************

Охраната на "Български пощи" отива при фирма "ВИП Секюрити". Това става ясно решение № ОП-26-3 на главния изпълнителен директор на държавното дружество Деян Дънешки с вчерашна дата.

Апетитният договор е за 4 четири години и със златен бюджет от 60 000 000 лева без ДДС.

"ВИП Секюрити" е избрана за изпълнител с комплексна оценка от 89,02 точки. Другият кандидат за обществената поръчка бе "ДСК Транс Секюрити".

Охраната е за 186 обекта на пощите в цялата страна за физическа охрана и 633 със сигнално-охранителна техника, включително офиси и складови обекти.

Участниците в процедурата трябваше да докажат, че разполагат с минимум 100 мобилни патрули на територията на страната и минимум 200 специализирани бронирани автомобили.

И в момента охраната на държавните пощи е в ръцете на "ВИП Секюрити". През 2015 г. гардовете спечелиха апетитния контракт за много милиони с държавното дружество при меко казано странна процедура. 

Тогава се стигна до възлагане на договор при форсмажорни условия, а преди това да се случи от най-големия синдикат в пощите и от конкурентни охранителни фирми обявиха, че изборът на "ВИП"-овете е преопределен.

Въпреки че през миналата година „Български пощи“ са получили субсидия от почти 17 млн. лв. от държавния бюджет за предоставянето на универсални пощенски услуги на територията на цялата страна, компанията загуби лидерската си позиция на основния си пазар. Изпревари ги "Еконт Експрес", чийто пазарен дял вече е 48%, при 47% за бившия монополист.

Наливането на държавни пари в пощите не помага особено на пощите. За миналата година загубата на дружеството, което е собственик на най-много недвижими имоти в страната, е 2,848 млн. лева. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Големият страх на софиянци - корупцията

Властта е с наднормено тегло от некадърност и корупция

Абсурди и истерии заради цената на хлябаБедност и убийствен скок на цените? Гарантирано от ГЕРБ!

7 години майките на деца инвалиди се борят за лични асистенти. Канят на национален протест след седмица

Властта избяга от среща с родителите на деца с увреждания77316