Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Лепкава кал поглъща...
Лепкава кал  поглъща  властта: Валери Симеонов щракна и туристическата лейди  Ангелкова в

Лепкава кал поглъща властта: Валери Симеонов щракна и туристическата лейди Ангелкова в "Апартаментгейт"!По повод призива на премиера шефът на ВКС Лозан Панов и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да подадат оставки или да се оттеглят, докато прокуратурата ги проверява за "Апартаментгейт", лидерът на НФСБ и коалиционен партньор Валери Симеонов заяви: "Призивът си е негов, не е мой. Добре е Борисов по-внимателно да си огледа министрите, че и там има такива" и уточни: "Овча Купел, Бързарица 2 - 142 кв. метра за 61 хиляди лв.", но не посочи чий е имотът. "Намерете го кой е!", постави задача на журналистите той.

Според кулоарни слухове става въпрос за имот на министъра на туризма Николина Ангелкова. Бившият вицепремиер отказа да отговори дали е подал сигнал за въпросния случай в "Овча купел" и не каза дали става въпрос за министър или зам.-министър, нито дали за жена или мъж.

 

Симеонов уточни, че 220 евро е цената на груб строеж в София през 2008 година. "Аз не говоря измишльотини", каза лидерът на НФСБ. В отговор на въпрос на Actualno.com коя фирма е строила сградата, Симеонов заяви, че не е редно да се търси фирмата, защото установеното за "Артекс" било масова практика в строителството в България.

 

"Масова практика на укриване на данъци, впоследствие на намаляване на данък "Сгради" към общините - значи втори вид данък се укрива и всичко това няма как да не е било известно на конкретните регионални служители на НАП, както и на общината", подчерта Симеонов. По думите му "няколко човека станаха жертви на политическа кампания, която показа на обществото една масова практика на злоупотреби в строителството". Положителното според него ще е ако в нотариалните актове се слагат истинските цени: "Дай Боже това да стане, защото ще вкара в бюджета едни средства, които досега са били в сивия сектор. За "Апартаментгейт" е категоричен - "това беше политическа кампания, насочена към конкретни хора, не без съдействието на хора от изпълнителната власт".

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Нагъл, та нагъл...! Нагли, та нагли...! И Цветан, и Бойко, и целият наш ГЕРБ !

Пламен Георгиев: Излизам в отпуска, докато проверяват имотите ми

Невиждана наглост закриляна от Борисов и властта >> Пламен Георгиев: Всичко съм обяснил за терасата. Точка по въпроса!

Как ли не! >> В ГЕРБ имало стандарт: Борисов иска оставки..., ама по-скоро дълги отпуски заради "Апартаментгейт"

WC цирк! >> Валери Симеонов със загадка: Министър на Борисов е купил 142 кв. м апартамент за 61 000 лева. Кой е той?


95100