Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Народът плаща на „МВР пикчърс“. Имам една мечта – тях също да ги „натъркалят“ по земята, да ги ритат и да им казват: абсолютни престъпници!

Народът плаща на „МВР пикчърс“. Имам една мечта – тях също да ги „натъркалят“ по земята, да ги ритат и да им казват: абсолютни престъпници!НАРОДЪТ ПЛАЩА НА „МВР ПИКЧЪРС“

Поредното обезщетение. Само за този „филм“ на „МВР Пикчърс“ плащаме: 108 000 лева, 15 000 евро, и както се очаква – още 300 000 лева. Виновният прокурор е порицан! Сумите обаче ще се платят от бюджета, тоест от нашите пари.

В Законът за отговорността на държавата и общините за вреди, е предвидена регресна отговорност за виновния служител. Такова чудо обаче по съдилищата на България не се е случило. Защо ли? Защото при всички свои незаконосъобразни действия, тези служители са действали по заповед на някой политик.

Спомняме си всички наказателната акция срещу Николай Цонев и Сантиров. Принцип в правото е, че всеки е невинен до доказване на противното. Особено прокурор би трябвало да си е чел поне Конституцията и Наказателния кодекс! Ама не. Яно не ги е чел. А ако ги е чел – не ги е разбрал. Ако ги е разбрал – не го интересуват.

А ние очакваме от тази същата прокуратура да ни защитава от престъпността и да обвинява престъпниците. След като самите прокурори нарушават закона – срещу някакво порицание. Направо се замислям дали няма някакви преференции при наказанията за прокурори.

Сега се вижда и казусът „Иванчева“. Предстоящо дело в Страсбург, предстоящо солидно обезщетение. И пак ние ще плащаме за това как гербопитеките се разправят с политическите с противници!

Зрелищни арести.  За зрелищата, че са на ниво, никой не спори. Ама и доста скъпо ни излизат. А в същото време по изследване на Евростат, България е най-опасната за живот страна в Европа. Престъпност, престъпност, престъпност. Но управляващите са насочили цялата репресивна машина на държавата не към престъпността, а към политическите си опоненти.

И имам една мечта – тях също да ги „натъркалят“ по земята, да ги ритат и да им казват: абсолютни престъпници. Ако ще да си платим след това!

Елена Гунчева

 

Източник: http://afera.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Окончателно: Бруталният арест на Николай Цонев струва 108 000 лв на данъкоплатците

Бившият министър Николай Цонев може да получи 100 хил. лв. заради брутален арест и проточило се дело

Иванчева и 2 нейни съкилийнички със 109 жалби срещу условията в ареста
82622