Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Начало / Актуално - Спорт и любопитно / Наско Сираков: Заяви...
Наско Сираков: Заявих на Божков, че съм готов да получа акциите на Левски, премиерът да не е банка, че да ни дава кредит?

Наско Сираков: Заявих на Божков, че съм готов да получа акциите на Левски, премиерът да не е банка, че да ни дава кредит?Легендата на Левски Наско Сираков даде откровено интервю пред bTV. Емблематичната за историята на "сините" фигура разкри каква е неговата истина за ситуацията на "Герена".

Ето какво каза Вълка в предаването "120 минути":

"Заявих това в четвъртък на г-н Васил Божков, а след това и на Георги Попов. Че съм готов да получа акциите на Левски.

Това мое решение дойде след това, което се случи в сряда. Най-ужасното в историята на Левски. Това беше подигравка с името на Апостола. С имената на тези, които създадоха Левски преди 106 години. Подигравка с всички легенди. С мен също. С Гонзо.

Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент. За доброто на Левски. Това ме накара да се обадя на Васил.

Снимка 462912

Източник: LAP.bg

Аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Знаех, че премиерът няма да вземе акциите. Той няма право. Чувствах, че това ще стане. Винаги е казвал, че е фен на Левски, но влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите. Бях убеден, че няма да го стори", заяви Вълка.

Спасов: Какво им пречи Сираков, защо бе загърбен? Защо всеки мълчи за това?
 

Спасов: Какво им пречи Сираков, защо бе загърбен? Защо всеки мълчи за това?

Нищо добро не чака Левски, тези акции кой ще ги вземе?

"Левски не е създаден да се спасява. А да побеждава. Нищо не можем да направим за спасението на клуба без акциите.

Да кажа на Васил и Жоро, че те направиха много през тази една година. Левски за първи път, във финансово отношение, намали дълговете. От 32 на 16 милиона. Това е фантастичен финансов резултат.

Сега нека направят последната крачка, за да останат завинаги в сърцата на привържениците. Дали ще са при мен, дали ще отидат при когото и да било от ветераните. И няма да спасяваме, а ще успяваме с Левски!

Управляваше се лошо Левски. Не можеш да харчиш повече, отколкото изкарваш.

Андрей Аспарухов: Чрез акциите, Левски се използва така, както е най-неуместно
 

Андрей Аспарухов: Чрез акциите, Левски се използва така, както е най-неуместно

"Опитвам се да стоя далеч от политическите неща. Аз не разбирам от тях"

Всички собственици правеха възможното, за да стабилизират Левски. Но за да стигнем тук, значи сме грешали. Бях се дистанцирал. Ходих рядко на стадиона. Може би трябваше да говоря повече.

Всички сме виновни за това, което стана с Левски! Трябва да се справим. Няма начин това да не стане.

Снимка 436521

Източник: LAP.bg

На мен не ми е обещано, че акциите ще ми бъдат прехвърлени. Четох, че съм бил готов с екип... Това са хипотези. Няма нищо общо с истината. В Левски работят сериозни професионалисти. Не мога да слагам каруцата пред коня.

Акциите могат да стоят така един, два месеца. Умолявам настоящите собственици да вземат бързо решение. Да има човек, който да носи акциите.

Левски има активи - футболисти, телевизионни права, приходи от билети... В пандемията са събрани над 840 000 лева от билети и карти! Срамно ми е да си помисля да ходя, да моля премиера за държавни кредити. Той да не е банкова институция? Премиерът може да помогне само с логистика. Това е най-добре приетият политик в Европа. Защо някой не го помоли за такава помощ? Трябва да си прехапя езика, за да искам пари за дълговете ни.

Снимка 479565

Източник: пресцентър МС

Ние ще се оправим. Със сигурност. Това, което направиха феновете, е без аналог. Да не идваме след 3 години пак в тази ситуация. Това трябва да е целта.

Прозрачност в управлението! Парите ще дойдат в Левски. С тази маса фенове, хората ще дойдат. Спонсорите ще дойдат.

Да харчим толкова, колкото имаме. А не на гол задник, чифте пищови. Без скъпи чужденци, да ги освобождаваш, да им плащат дълговете после. Похарчиха се десетки милиони левове по тази порочна практика.

Това с ЦСКА, може да стане само ако акциите не дойдат при нас. Не може да се повтори при нас!

Снимка 319165

Източник: LAP.bg

Дано аз съм приносител на акциите. Ще бъдат по същия начин при Жечев, Аладжов, Ивков, Гонзо и всички, които са дали здравето си на Левски. И ще бъдат на всички привърженици. Така всеки фен ще се чувства собственик на този клуб.

Моите резултати и работа са доказани. С Мъри вкарахме над 50 млн. в касата на клуба. Левски беше европейски продукт, с европейска визия и игра. Левски си има треньор. Ръководство, спортно-техническо. Има си спортен директор. Всеки ден говоря с Мъри. Той е отчаян. За някои неща ще искам съвети от него. Но Левски си има треньор.

Снимка 420991

Източник: LAP.bg

Клубът има възможност пак да мечтае за тази прословута купа. Вече 11 години. Но ние сме спечелили толкова много, че където е текло, пак ще тече.

Преди футболът беше нещо различно. 70 000 имаше на стадиона фенове. И от двата тима. Един до друг.

Левски ме е изградил. Дал ми е всичко. Направил ме е това, което съм. И аз съм дал много на клуба. Но мога да дам още много. И ако имам възможност, ще го направя!

Повече няма да звъня на Васил. Нито на Жоро. Имат сега възможност да останат в сърцата на всички фенове. И да излязат през главния вход на "Герена". Всичко друго ще е лошо.

Снимка 462911

Източник: LAP.bg

Илиана е болна левскарка. Израснала е на 100 метра от стадиона. Тя ще бъде много щастлива, но и малко нещастна, защото няма да имаме възможност да обръщаме толкова внимание на трите си внучки.

Тити Папазов, Павката Колев, момчетата от фракциите, изровиха света през тези дни и месеци. Умолявам г-н Божков и г-н Попов заради всичко това да ми дадат акциите. Те не са оръжие, а инструмент", каза още Сираков.

 

Източник: https://topsport.bg/

 


126140