Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Натиск, но и натяган...
Натиск, но и натягане! >> Посланик Ерик Рубин във Варна: Оптимисти сме, че България ще има изтребител F-16!

Натиск, но и натягане! >> Посланик Ерик Рубин във Варна: Оптимисти сме, че България ще има изтребител F-16!Решението за закупуване на самолета ще се вземе в София, подчерта дипломатът

В момента се създава поточната линия за производството на машините, информира той

 

Решението за закупуване на боен изтребител F-16 ще вземе България, но ние сме оптимисти.

Това каза при посещението си във Варна посланикът на САЩ Ерик Рубин, предаде репортер на Радио “Фокус” – Варна.

 

“Ние сме оптимисти, таим огромна надежда в това отношение. Причината този самолет все още да не е произведен е, че е съвсем нов модел и в момента се създава поточната линия”, каза още дипломатът.

 

Той припомни, че военното партньорство и сътрудничество с България датира от 90-те години на миналия век. “В това нестабилно и трудно време ние сме още по-близки партньори с България, както и с някои други страни-членки на НАТО”, обясни Ерик Рубин.

 

Във Варна той присъства на откриването на реновирана детска площадка за деца със специални образователни потребности в Детска градина № 20 „Бриз” в Морската градина. “Правили сме много проекти на територията на цялата страна. Това е втората детска градина, която ремонтираме на територията на община Варна и това е нашият принос към развитието на страната с помощта на програмата за хуманитарна помощ към Департамента по отбрана. И още повече ми харесва символът, който представлява тази сграда, построена от българин преди доста години, които след това е емигрирал в Щатите”, каза още дипломатът.

 

Посолството на САЩ в България е инвестирало 205 000 долара в изграждането на две детски площадки за деца със специални образователни потребности в две детски градини във Варна – “Бриз и “Ален мак”.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Заблуди! >> Преговорите за F-16 почват през май, до 2024 г. ще имаме 8 изтребители

Несериозно! >> Заводът на "Локхийд Мартин", който ще произведе Ф-16 за България, е почти готов

Натиск или натягане е за F-16... или и двете! (ОБНОВЕН) 95010