Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Mонополите ни щавят ...
Mонополите ни щавят под погледа на властта* >> Навън е топло, а

Mонополите ни щавят под погледа на властта* >> Навън е топло, а "Топлофикация" ни сгрява днес и вътре!Топлофикация-София започва от днес да пуска парното в целия град заради прогнозата за трайно застудяване през следващите дни.

Това ще става поетапно, като ще се започне от детските ясли и градини, училищата и болниците. Следват жилищните и административните сгради.

Преди пускането на парното клиентите трябва да са приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да са запълнили източените инсталации.

В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност отоплението да бъде пуснато. Необходимо е също вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване.

Трябва да бъде проверено и дали електронните уреди за дялово разпределение работят.  В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва да се обърнат към топлинния си счетоводител.

Тези, които не желаят парното им да бъде пуснато все още, трябва да подадат заявление в своя топлорайон заедно с подписано решение от общото събрание на етажната собственост.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnes.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Нищо, че е 20 градуса!* >> От утре започва пускането на парното в София

България ще студува тази зима

Скандално!* >> Парното скача от 3 до 9 % от 1 октомври (Обновен)