Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Не я искаме вашата п...
Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години...

Не я искаме вашата промяна, г-жо Фандъкова! Чакахме я 12 години...Позиция на Свобода Лилиева

Информационен сайт "ДНЕС"

 

Уклончиви отговори, недомлъвки, глупави обещания и нелепи хвалби. Това чухме в неделя по Канал 3 от угрижената и видимо притеснена Йорданка Фандъкова, по време на дебата ѝ с гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Няколко пъти кандидатката на ГЕРБ спомена святата думата "промяна". По думите ѝ става ясно, че тя е уверена и... продължава да прави промени в столицата за добро на всички ни. Но "промените", които прави Борисовата партия ги знаем много добре... Въведоха ги отдавна, още откакто той стана гл. секретар на МВР, после кмет..., така заедно с настоящата кметица установиха безупречно смазан и перфектно работещ модел за облагодетелстване и кражби от джоба на данъкоплатците.

Фандъкова като подставено лице на Борисов и този задкулисен кръг приближени до властта продължи неотлъчно да следва модела "Бойко". Вследствие на него станаха прословутите "ремонти на ремонта", силно замърсеният въздух, проблемите със сметоизвозването, "Топлофикация", която от както падна в ръцете на общината задлъжня още повече. Натрупа 860 млн. лева дългове, а загубата е в размер на 590 млн. лева.

 

За 10 години кметуване на Фандъкова и преди това 2 на Борисов се пръснаха десетки милиарди левове в София с ефект = 0 за гражданите..., но с ефект = 6 за приближени на властта

 

Презастрояването отдавна е извън всякакви граници, режат се ленти като за световно, имаме огромен проблем и с местата в детските градини и училищата, улиците и инфраструктурата са под всякаква критика, крайните квартали са в плачевно състояние, има огромен проблем с местата за паркиране, тротоарите са като след бомбардировки, в цели квартали липсва канализация...

Слушаме през ден как са обявени обществени поръчки за едно или друго и как в тях участва по един кандидат, който е и сигурният победител. Затвърдена като закон стана практиката – само "наши" фирми да печелят тези поръчки. И когато нещо не е като хората за дооправяне – плаща общината, т.е. ние. И така смело напред и напред...

 

 

И 1,7 милиона лева глоба завещава г-жа Фандъкова на следващия кмет. Съдът глоби общината за прословутите обществени поръчки за ремонти на училища и детски градини, с които кметицата на ГЕРБ не спира да се хвали всеки ден. Който и да стане кмет, тези пари пак ще платим ние.

Горда е послушната на ГЕРБ Йорданка, че за първи път сама си била подредила листата за общинските съветници?! Казано така, това означава едно: Досега друг ѝ е подреждал...!

Обаче като я прегледаш – виждаш, че дори и сама да е редила, не се е справила добре с подредбата. Всичките стари муцуни са си вътре, докато кметицата на ГЕРБ говори за нови хора с нови идеи и визия...

И нормално. Кой би ѝ позволил нещо друго?! В листата единственото така наречено ново лице е на кардиолога проф. Иво Петров – на второ място, а на трето е досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков и натам все старите до болка познати и изтъркани лица – Малина Едрева, Николай Стойнев, Лорита Радева...

Да, в герберската подредба не намират място дългогодишните съветници и стари кадри на ГЕРБ Андрей Иванов, Орлин Алексиев и Орлин Иванов, които са очевидно махнати за камуфлаж, но ще продължат отзад да дърпат конците на изпълнителния директор на Столична община – Йорданка Фандъкова (по Мая Манолова).

 

Мая Манолова: София сега няма кмет, а изпълнителен директор 

 

И още нещо, набиващо се на очи – да върнем душата на София, казва с патос, макар и видимо спихнат Йорданка Фандъкова.

Каква и коя душа ще връщате на гражданите и на кои граждани, на тези, с които твърдите, че работите добре ли, г-жо Фандъкова? Кои са тези граждани, НПО, къде са те след като дори и заседанията на Общинския съвет са забранени за тях... Или всъщност това са "вашите" граждани – онези облагодетелствани и приближени до управляващата ви клика граждани, които имат и ползват ексклузивен достъп до всички привилегии и благини на вашата власт, недостъпни иначе за всички останали!

В края на краищата, каква душа и коя душа? Тази ли, която ни Я ОТНЕХТЕ за вашето 12 годишно управление – два мандата вие и преди това вашият кумир Бойко Борисов?! Тази ли опорочена и осквернена от вас душа и сърце...?

"Благодарим" ви!

От сърце ви казваме: Не ни трябвате! Не искаме вашата дълбока непочтеност и неискреност! Не искаме нито вашето сърце, нито вашата душа!

Не искаме нищо от вас... Идете си!

Видяхме достатъчно и предостатъчно... Стига!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

2018-та – низ от провали на Фандъкова!

Катастрофа >> Защо Фандъкова получи 2,80 за третия си мандат?

Разхождам се из София. Гледам и ме боли…

Кражби и бездарие от управляващите* >> Според ГЕРБ критиките към ремонта на "Граф Игнатиев" напомняли приказката за "Нероден Петко"

Ще ги чуе ли някой* >> Жители на "Младост" искат спешна среща с Фандъкова и арх. Здравков

София – лош, много лош град за живеене

"Площад "Гарибалди, мой малък Пер Лашез"

Абсурдно закъснелите мерки!

Търси се отговорността на Фандъкова! Забелязана е на Графа, във въздуха, из Зелените зони и кварталите...

Държавата - убиец № 13 (ОБНОВЕН)

Геноцид* >> Опасно мръсен въздух в София, общината не взема извънредни мерки

Уличена в лъжа!* >> Фандъкова: София има подобрения по всички показатели за въздуха

Безхаберието на системата, която УБИВА! Занижават данните за замърсяването... и вчера... и днес! Извратено е това! Можем дори с Чернобил да го сравним!

Когато знаеш, че си обречен изначално >> Демократична България: Изборите ще са референдумът за боклука на София

Мая Манолова: Ще питаме столичани в референдум за боклука, заравят се парите от преработката му

Мая Манолова ще „осветли“ мръсни факти за боклука на София 

 

Вижте целия дебат между Манолова и Фандъкова

 

София оглави класация за най-мръсен въздух в Европа 

Image result for sofia Image result for дупки в софия

Ремонт до ремонта в центъра, трафикът едва пъпли


 

 

 


114634