Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Не можем да ги стигнем. Не и този век! (ОБНОВЕН)

Не можем да ги стигнем. Не и този век! (ОБНОВЕН)Коментар на Бойко Бонев

 

За какво мечтае един народ? За свобода, за висок жизнен стандарт, ред, сигурност... За честни и отговорни управници, които да го водят към по-добър живот, към бъдеще за децата ни.

Ех, мечти, мечти.

В някои страни по света хората имат тези неща. Например в Сингапур. Там бъдещето се е случило. Това е държавата с най-ниска престъпност в света и третата най-богата и напредваща страна. Накратко казано за около три десетилетия Сингапур се превърна от развиваща се страна в Азиатския тигър.

 

Какво ще кажете да помечтаем и да станем поне за малко сингапурци? Защото те, освен че са инвестирали в пътища, социалната и обществена сфера са инвестирали и в себе си. В образованието си и в  духовността. Ми много добре са го измислили тези азиатци. И с право сега могат да се радват на лукса си. Браво!

Много ѝ харесва в Сингапур и на главния изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева*. Точно тя иска да гоним и да настигнем сингапурците. Интересното в случая е, че точно една от провалените креатури на Бойко Борисов ни препоръчва това яко тичане...

11 невероятни факта за Сингапур

Вече 30 години, през които ни управляват „сини“ и „червени“ все се опитваме да настигнем някого. То не бяха американците, швейцарците, средния европееец, Михаля...

Уж гоним хубавото, ама все си се въртим в кръг, наш си български, омагьосан кръг... Около една гнила и прогнила круша обикаляме, водени от едни и същи политически мутри. И така вече близо три десетилетия...!

Мечтите ни с времето станаха мъгляви и размити. И както всичко върви у нас  изглежда векове ще ни трябват да достигнем богатите страни от Европа. Тези векове за някои обаче са години. За Бойко Борисов са 5-6... Но той живее в друга реалност. Отдавна при това. Реалност много по-различна от нашата. За 17 години негово управление – като секретар на МВРкмет и три мандата премиер Борисов целеустремено ни води към дъното. За да можем може би като го достигнем да се оттласнем и да се изстреляме при швейцарците или може би австрийците... или сингапурците. Или по-скоро май направо за небитието да си се изстреляме...!

А животът ни не е нормален. Отвсякъде и за всичко. Тежък и нелеп е...

В Европа сме изглежда само защото Аспарух е забил знамето си тук, иначе... екзотика и самобитност. Меко казано.

Официално - София, столицата, припозната от Бойко Борисов като символ на успехите му е обявена за най-лош град за живеене в ЕС. На „престижното“ 116-то място от 231 града попаднали в изследването.

Фалшивата гордост на Борисов за съжаление в този случай не е фалшива новина. Беден, грозен, пренаселен, мръсен, пълен с роми... Това е най-развитият град на България. Представете си останалите!

Държавата ни е обърната навън с хастара. От тези, които сега дават съвети какви трябва да бъдем и с кого да се сравняваме. От тези бутафорни политици, които предадоха народа си, за да живеят ТЕ като богати граждани на Стария континент.

Три мандата бяха достатъчни на Бойко Борисов и кликата му за да ни превърнат в треторазрядна държава. Разчитаща на европрограми. С неработещи институции, лоша инфраструктура, умряло здравеопазване, съсипано селско стопанство, колосална престъпност и брутална корупция.

Не че червените нямат заслуги и принос, не че останалите политически партии не допринесоха за пропадането на Родината ни. Но най-вече при седемнадесет годишното управление на Борисов, крахът в България достигна своя "връх". И всичко това при налети милиарди, милиарди евра..., точно по времето на неговото управление! Oт 2007 до 2015 г. Бългapия e внecлa в бюджeтa нa oбщнocттa 6,2 млpд. лв., a e пoлyчилa 20,9 млpд. лв. Над 2 милиарда евро ще получи страната ни през 2018 г. от бюджета на ЕС. 

Един народ за свръх лукс не мечтае. Българският народ не е оцелял през вековете, за да има стандарт на пропаднала африканска държава, че и по-зле.

На близо два милиона българи им писна да слушат лъжите на Бойко, Кристалина, Корнелия и други глобалисти. Взеха си съдбата в свои ръце и се отправиха за онези страни, които ще настигнем след десетки и стотици години.

"Тъпите и упорити" българи могат да последват съвета на „патриотката“ и „радетелка за добруване“ Кристалина Георгиева и да работят върху себе си. Да се абстрахират от заобикалящата ги мизерия и да си внушат, че властта в България не е корумпирана, не е мафия и не е крадлива... Е, как ще стане така!? Възможно ли е да се отърсим, да забравим реалността...?

Дайте да се издигнем духовно. Над материалното. Да си представим, че сме сингапурци. Че вече ние сме тигрите на Европа.

А може и да продължим да се борим за предпоследното място във всевъзможните класации, на които сме твърдо последни.

А може и да си спомним, че сме българи. Че имаме славна история. Че сме били някога развита държава. Че сме живеели добре.

А може и да спрем да се самосъжаляваме, защото няма кой да ни избърше сополите. Онбашиите от ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти си имат брутен вътрешен продукт, имат си всичко от „А“ до „Я“.

В края на краищата можем, а и трябва да си дадем сметка, че трябва най-после промяна. На политиците, на Системата. На статуквото. НА ВСИЧКО И ВСИЧКИ!

Стига сме тичали в кръг. Да спрем и да помислим. Да запретнем ръкави и да започнем борбата...

Може пък някога..., някога много далеч другите да искат да са като нас. Да ни гонят, за да ни достигнат. И да сме горди, че сме българи, да сме светъл пример! А не аутсайдерите на Европа, водени десетилетия от Борисов и сие...

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Скандали в парламента заради Кристалина Георгиева, искат оставката на кабинета

Замесиха Кристалина Георгиева в скандал с Ирина Бокова 

"Политико" гърми: Кристалина Георгиева си е "купила" поста в Световната банка с парите на ЕС

И Кристалина Георгиева била подслушвана