Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Не на страха >> Меди...
Не на страха >> Медици от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева

Не на страха >> Медици от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая ИлиеваМедицински специалисти от цялата страна излизат на протест в подкрепа на дисциплинарно уволнената от частна болница Мая Илиева. Тя беше един от организаторите на демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Демонстрацията ще се проведе на булеварда пред лечебното заведение, в което до скоро е работела Илиева.

 

Медиците ще носят лентички "Не на страха" и "Аз съм Мая Илиева". Пред БНР главната сестра на столичната болница по Белодробни заболявания Веселина Ганчева заяви: "Излизаме всички, които не са работа. Отделно от септември започваме масови протестни действия и този път ще бъдем много твърди и безапелационни. Ние се борим за адекватно на труда и квалификацията ни заплащане. Всички пациенти и колеги сложиха лентички в нейна подкрепа. Те са наясно и виждат как една сестра работи по не знам си колко часа, как работи с абокат, защото е по-болна от болните и въпреки всичко как една сестра обслужва по 20-30 човека и как се раздава на 100%."


Омбудсманът Мая Манолова ще подкрепи протестиращите медици. Протести в подкрепа на Мая Илиева и за по-добри условия на труд ще се проведат и в Пловдив, Варна и Момчилград.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова призова гражданите: Заедно да се противопоставим на опитите да се мачкат всички, които имат гръбнак, които си защитават правата.

Медицински сестри на протест във Варна - "Не на страха Аз съм Мая Илиева"

Мая Илиева: В правова държава ли живеем и в кой век?

Политиците мълчат >> Омбудсманът обяви пълна подкрепа за уволнената след протестите на медсестрите Мая Илиева

Мая Манолова: Уволнението на Мая Илиева е опит за саморазправа с дръзналите да отстояват правата си

Саморазправа >> Уволниха водачката на протеста на сестрите Мая Илиева

Болниците да не са търговски дружества, настояват медицински сестри

 

 


109316