Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Не ви искаме лъжите ...
Не ви искаме лъжите и подаянията, господин премиер! <br> И референдума така опорочихте! (ОБНОВЕН)

Не ви искаме лъжите и подаянията, господин премиер!
И референдума така опорочихте! (ОБНОВЕН)Мнение на Кристина Петрова, майка на близнаци, доброволец от Националния референдум 2016 за смяна на системата

 

"Дай им там едни 150 милиона лева, за да млъкнат и да ми се махнат най-накрая от главата", сигурно така е казал премиерът Бойко Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов. Каза го същото преди време. Вече четири месеца министър-председателят се опитва да залъже и избудалка  родителите на деца с увреждания с това подаяние само и само, за да разкарат "досадните" си палатки и да спрат да му се пречкат и да се навират в лицето му заедно със страдащите си деца. А и да спрат най-вече да бунят с протести иначе така "спокойната" ни и изтерзана, но полузаспала държава.

 

Image result for Disability

 

След протеста в 12 български града във вторник премиерът отново поиска среща с майките. Обеща даже да викне и няколко министри. Че и Гербаджийски депутатки истукани в скъпи сукманчета прати на палатковия лагер..., ама за зла участ дойдоха червените и се изпокараха. Във вторник Борисов отново подчерта, че ще даде 150 млн. лева за хората с увреждания, сякаш е глух за призивите на отчаяните хора, че те искат Реформи, а не пари.

 

Едва ли някой се съмнява, че Борисов лъже майките. Лъже и заблуждава, както направи и с Националния референдум от 2016 г., иницииран от Слави Трифонов. Протака нещата, замазва, праща лакеите си, за да ни увещават, за да ни потопят в розови очаквания и мечти, които се пукат като детски балончета един след друг.

А спомняте ли си, че цели две години 3,5 млн. българи очакваха решението на ГЕРБ дали ще се съобразят с трите въпроса от Националното допитване или не?

А спомняте ли си, че Борисов първо беше против референдума, после непосредствено преди изборите - зад него..

А спомняте ли си, че Конституционният съд, който е под пълното опекунство на политиците, отхвърли по предложение на куклата на Борисов - Президента Плевнелиев три от въпросите на националното допитване.

А спомняте ли си всички съдебни врътки и задкулисни машинации, целящи осуетяването на Референдума...?

А спомняте ли си бруталната фалшификация на ЦИК, заличаваща 13.000 гласа, заради които референдумът не стана задължителен? Спомняте ли си?!

А спомняте ли си, че даже дясната ръка на Борисов – одеозният Цветан Цветанов отиде в "Шоуто на Слави", за да заяви и излъже нагло, че всичко ще е наред, че ГЕРБ ще се вслушат в гласа на народа си. Цветанов беше тогава  абсолютно категоричен, че Референдумът ще се приеме... 

 

 

 

Е, СПОМНИХТЕ ЛИ СИ....

И дойде и предизвестеният финал - едно голямо нищо. Приказки, будалкане, приказки, пак будалкане и накрая никакви действия. Нищо. Така постепенно хората започнаха да забравят. Отчаяха се да чакат и махнаха с ръка, гневни, но обезверени...

Почти същото целят управляващите в играта си и с майките на деца с увреждания. Да ги излъжат, да ги размотаят и всичко с времето да изтече и отече. Да стане студено, да завали и тогава никой родител няма да изведе болното си дете на снега. Чакат и управляващи, чака и т.нар. опозиция. Чакат да минат и разговорите по бюджета за 2019 г. Но не официалните, а тези зад кулисите, там дето се договарят открай време БСП и ГЕРБ... Всичките. За тяхната си изгода.

Така се договарят, та в държавния бюджет за следващата година отново да няма пари за болните и отново те да бъдат оставени на мизерия, студ и глад. А както "обеща" Борисов, ще се извърши съгласуване на средствата за майките за 2019 г. между няколко министерства (така както трябва да стане, ако се удовлетворят исканията им) Това обаче е изключително дълга и тромава процедура. Тя не става за седмица-две. А бюджетът ще се гласува в края на октомври. Очевадно нарочно ги лашка той натам. И така времето бавно и полека  отминава, споменът избледнява до другата година. Пицата ще е разпределена и преразпределена и отново за най-бедните и нещастните няма да има нищо. За борещите се майки, най-вече!

Защо Борисов сега се сети за майките?

Сети се, защото управлението се клати, защото в страната има напрежение, защото Бойко Борисов се чувства все повече и повече нестабилен, а и след като майките и граждани излязоха в цялата страна и блокираха държавата, то и прогниващото управление още повече се разклати?

Защо ТОЙ - нашият премиер не направи нищо през юни, през юли, през  август, септември дори? Защо ги влачиха и разтакаваха майките в работни групи, за да дават своите предложения, а след това не се съобразиха с нито едно от тях? Защо говориха, лъгаха и се оправдаваха? Защо ли и омбудсманът се подведе по играта на Бойко и ГЕРБ...?!

Едно трябва да ни е безпределно ясно на всички, ако ГЕРБ искаха да направят нещо, то щеше вече да е факт. Отдавна. В тях е цялата власт, всичките ресурси и пари! Значи целта е друга - да бъдат омаломощени и разбити майките! Морално и всякак. И с течение на времето да се разпаднат, а заедно с тях и цялата съпротива срещу властта!

Сега премиерът размахва своите 150 млн. лева като бяла кърпичка на примирие. И като опит за купуване на протестиращите майки за по-нататъшно тяхно мълчание! Като с животновъдите, като с всички, които протестират...

Иначе народът, всички ние помним и знаем колко милиарди отидоха в строеж на спортни зали, калпави магистрали, паркове и съмнителни сделки. Нима всичко това е по-важно от децата на България? Тези 150 млн. лева са просто едно подаяние, за да "му се махат от главата"? Спомняте ли си за милионите, отишли за ремонт на НДК или за тези на парламента и новата зала? А за милиардите за магистрали, които се рушат, за санирането, за градинките... А за изтребителите, детската мечта на Красимир Каракачанов?

Милиарди потънаха през последните 28 години. И нито лев не отиде при най-бедните. При най-самотните... При децата, при възрастните, просто нищо не отиде при хората...

След протеста във вторник глава надигна и Корнелия Нинова и нейните червени легиони. Опита са да яхне недоволството на майките, но забрави... Забрави, че това е осми протест на тези отчаяни родители и БСП е имала своя шанс да промени нещата, когато са били на власт. Не само да ги промени, но да изпълни исканията на майките! Защото недоволството на майките не е от сега. Те се борят с всякакви правителства - червени, зелени, жълти, сини... И затова Корнелия няма място да извлича политически дивиденти и да клати решително с глава като недоволна провинциална даскалица. Тя знае най-добре, че ако пожелае БСП може да прилъже ГЕРБ да се обединят около една толкова справедлива кауза като тази на майките. Не веднъж и два пъти се е случвало. Но сега е по-лесно да се играе опозиция. Да вдигат рамене и да плюят ядосано. А отзад да си уреждат сделките...

 

 

Протестът на майките вече не засяга само тях. Протестът "Системата УБИВА - Системата е БЛОКИРАЛА" засяга всички българи. Неслучайно към недоволството им се присъединиха хиляди граждани, викащи "Оставка".

Решителният момент е настанал. Няма връщане назад. Няма шикалкавене, няма место вече за фалшиви разговори, срещи, работни групи и комисии.

Майките са излъгани. И продължават да ги лъжат и заблуждават, ДОКАТО ГИ ПОПИЛЕЯТ И УНИЩОЖАТ...!?

Затова е време за радикални действия и то политически, действия обединяващи всички българи, а не сама битка за една или друга кауза. Битката е за България и за истинско обединение на всички справедливи каузи. 

 

 

 

И само така, единни и заедно ще можем да спрем Системата, която УБИВА ВСИЧКИ, да я детронираме и да я променим!

Другото е смърт! И схема..., и игра на Борисов, и цялата му власт! От години, та досега!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов: При предсрочни избори няма шанс за правителство (Видео) 26.05.2016

Борисов: Референдумът е атака срещу държавността

Трифонов: ЦИК извършва чудовищна манипулация с референдума

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!

Лъжи, обещания... и пак лъжи - като с Референдума!* >> Отпускат 150 млн. лева за хората с увреждания

Вместо да му се "махнат от главата", майки поискаха от премиера още оставки и реформи

"Системата ни убива": Времето за шикалкавене свърши

България скочи срещу Системата (ОБЗОР)

Политическо наддаване между БСП и ГЕРБ около протеста на майките

„Кървавото писмо” на майките до Борисов

Българските майки: Оставка!

 

 

 

 

 

 

 


77799