Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ненадеждна държава >...
Ненадеждна държава >> Ненадеждно се оказа приложението на НАП за информиране на засегнати от хакерската атака

Ненадеждна държава >> Ненадеждно се оказа приложението на НАП за информиране на засегнати от хакерската атакаНенадеждно се оказа приложението на НАП за информиране на засегнати от хакерската атака. АйТи специалист обясни, че е видял името и ЕГН-то си в изтеклата информация. В същото време при проверка през приложението на НАП го информирали, че негови лични данни не са открити.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров обясни, че това не е възможно да се случи. Допусна, че данните вече може да бъдат манипулирани. Друг мъж пратил запитване за данните му и втори ден още чака есемес.Шефката на НАП Галя Димитрова още е в отпуска. Та не я прекъсна, въпреки безпрецедентния скандал с хакерската атака на ведомството. Казват че щяла да се яви в понеделник.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Мощен удар за националната сигурност! НАП пробита! Данните на милиони граждани на показ! Всичко по темата ВИЖТЕ ТУК >>

Ето я истинската причина за изтичането на данните от НАП!

Експерт: След изтичането на данни на милиони от НАП сме в ситуация на „Чернобил“

Атаката срещу НАП станала чрез вирусна инжекция, от 2018 година е

Тежък скандал >> Хакери думнаха НАП и МФ, огромен теч на лични данни! „Правителството ви е умствено изостанало. Киберсигурността ви е пародия“, пишат хакерите!

Оставки! >> Официално: НАП обявиха какви данни са изтекли

 


107936