Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Нено Димов: Издадени...
Нено Димов: Издадени са три акта заради нарушенията на звездите от Discovery

Нено Димов: Издадени са три акта заради нарушенията на звездите от DiscoveryИздадени са три акта заради нарушенията на звездите от Discovery, които са предадени на българското юридическо лице, подало заявлението за снимки, и в зависимост от това дали ще бъдат приети, ще последва санкция. Тя е до 10 хил. лв. Това съобщи в интервю за Нова телевизия и предаването „Събуди се“ министърът на околната среда и водите Нено Димов. 

Припомняме ви, че майсторите по оцеляване Беър Грилс и Дерек Хъф се качили в Рила, където докато оцелявали, нарушили редица забрани, сред които са били паленето на огън, плуването в едно от Седемте рилски езера и ловуването. 

„Тези, които са излъчвали филма, няма как да познават законодателството на 190 държави. Това не е тяхна работа, така че към тях няма претенции и вероятно ще бъдат поканени физическите лица, които са извършили нарушението на закона, за да получат актове”, обясни министър Димов. 

Според информацията от Национален парк „Рила” снимките са правени, когато снимачният екип не е бил придружаван от служители на парка. 

„Тоест, те са направени в нарушение на разрешението, което е дадено от парка”, обяви министърът, но добави, че въпреки това е разпоредена и вътрешна проверка. 

Случката с Беър Грилс предизвика засилени реакции в социалните мрежи. Повечето от потребителите се възмущават, че през годините не се прави нищо срещу бетонирането на природата, а се предприемат мерки срещу телевизионен екип, който в крайна сметка прави реклама на българските красоти по цял свят.

FB-11

Източник: http://epicenter.bg/


90671