Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Неубедително и измръ...
Неубедително и измрънкано! Набързо, без допълнителни въпроси…! >> Красен Кралев отрече да има недекларирани имоти

Неубедително и измрънкано! Набързо, без допълнителни въпроси…! >> Красен Кралев отрече да има недекларирани имотиКато непознаване на закона, определи спортният министър Красен Кралев твърденията, че има недекларирани имоти. В интервю за bTV той заяви, че е проверяван многократно и подобни изказвания са лъжи.

"Когато не познаваш закона може да интерпретираш фактите по всякакъв начин. Декларираш имуществото, което притежаваш, когато влезеш във властта, като излезеш го декларираш повторно. Аз съм декларирал всичко, което притежавам през 2014 г., когато напускам парламента през 2017 г. пак декларирам с какво излизам. Когато влизам наново отново правя такава декларация. През 2015 г. и 2016г. се декларира, само ако са настъпили промени", каза още Кралев.

Декларация на спортния министър от 2017 г. показва, че той декларира къща с двор в столичния квартал "Драгалевци", с площ от 815 кв.м.

"Парцелът е закупен през 2005 г., до 2008 г. къщата се строи, затова е декларирана през 2014 г., през другото време имам Акт 16. Въведена е в експлоатация през 2013 г. Купих парцел, на който имаше стара постройка на 50 години, полуразрушена. През 2014 г. в декларацията ми присъства, къщата е подадена, подадена е и като излизам", каза министър Кралев.

В последната декларация на Красен Кралев има пакет от акции. "Имам портфейл от акции, който се мени постоянно, има инвестиционен посредник, който търгува с тях. Ти декларираш това, което притежаваш към момента", допълни спортният министър.

Красен Кралев каза още, че има кредит. "Аз съм проверяван като физическо лице от три правителства, имам ревизии на средствата от 2007 г. до 2012 г.", заяви той и посочи, че не е продавал гараж в столицата.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Красен Кралев декларира различни цени на един и същи имот в "Драгалевци"

Красен Кралев с луксозен апартамент в „слънчев ден“, яхтен комплекс „ПОРТ ПАЛАС“! Не го е декларирал през КПКОНПИ!

Опъва ли премиера Борисов чадър над спортния министър Красен Кралев. Притежава ли огромна вила под „СПОРТПАЛАС“ Кралев

 96251