Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НЕВИНЕН... за убийст...
НЕВИНЕН... за убийство, кражба, корупция! НЕВИННА е цялата власт!

НЕВИНЕН... за убийство, кражба, корупция! НЕВИННА е цялата власт!Коментар на Милена Кирилова - адвокат, гр. Пловдив  

ОСЕМ месеца държавата прави всичко възможно, за да не се намери истината. Мотането е, за да се спаси един министър (вече бивш), който с моторната си шейна уби 4-годишния си син на Боровец. 

Нещастие. Голяма трагедия. Не дай си боже, на всеки може да се случи! Но всеки трябва да си носи и отговорността. А както става известно, в България управляващи и политически фигури никога не са виновни. Вината у нас винаги е за баба Ванка, която продава без разрешително кюлоти, за някой клошар или психично болен, за дъжда и кишата, които правят пътя хлъзгав, за бабуните и неравностите по пътища, магистрали и планинските курорти, заради които летящата шейна се забива в дърво.

 

 

След 8 месеца разтакаване държавното обвинение се сети, че трябва да прехвърли делото за смъртта на детето на Ивайло Московски на Софийска градска прокуратура. 8 месеца се пазят в тайна резултатите от направените експертизи. Крие се дали на Московски е направена проба за  алкохол, дали детето е носело задължителната каска, с каква скорост е управлявана супер мощната шейна и т.н. Крие се всичко... 

От самото начало прокуратурата се държи подозрително по случая. Горещият картоф, наречен истина се захвърли пък сега към друг съд. 

След 8 месеца „разследване“ Софийска окръжна прокуратура се сети, че това дело не е нейна работа и го пробута на Софийската градска прокуратура. Подигравка със справедливостта и очакванията на хората!

Ако си мисли някой, че оттук насетне ще се стигне до обвинение, жестоко се лъже. Просто след някой и друг месец... или година дори, делото пак може да бъде прехвърлено нанякъде...

Месеци наред обвиняем няма. Както изглежда няма и да има. Очаквано е, че няма да има, защото Московски е от  любимците на Бойко Борисов. Да не кажем най-любимият! А това означава – Недосегаемост!

За НАС Законът е в сила, За ТЯХ – не!

Когато властта иска нещо да остане скрито-покрито ползва обичайните похвати. Мотаене, замазване, прехвърляне, разтъкаване..., комисии, експертизи. Месеци, години наред... Докато всичко се забрави и отече в канала на народната забрава. 

Пресен пример – делото КТБ. Досега едва 820 от общо 5 000 страници са прочели прокурорите от внесения от тях обвинителен акт. Това означава, че Прокуратурата не е успяла да прочете и 1/3 от обвинителния акт.  

 

 Related image

Експерти казват, че с това темпо обвинителният акт ще се чете още около година и половина! Е и това ако не е бягство от истината...!?

 

Политик да си у нас. Независимо от ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти... леви, десни или от друга партия да си. Тогава ставаш пръв и най-равен с равните. И даже над тях. 

Кметът на ГЕРБ в Трън Станислав Николов бе напълно оправдан за това, че помете с джипа си 6 годишно момченце. Оказа се, че малчуганът сам се е блъснал в колата на Николов, който пък се движел със съобразена скорост?!?

Нищо вече не може да ни изненада за съжаление. То цялата ни държава разграбена, а виновни няма и няма!  

Един виден „доказано некорумпиран политик“ е втора  глава в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Срещу него имаше три дела. Първото - за длъжностно присвояване на 50 хил. лв. Второто, което изобщо не стигна до втора съдебна инстанция. В този процес Цветанов бе подведен под отговорност заедно с още трима бивши директори на СДОТО. По третото делото – това за подслушване, той чу два пъти виновен, преди да бъде окончателно оправдан. 

 

 Ð’КС оправда окончателно Цветан Цветанов за длъжностно присвояване

ВКС оправда окончателно Цветан Цветанов за длъжностно присвояване

 

Чист като сълза се оказа и Мирослав Найденов – земеделски министър в първия кабинет Борисов. Той бе напълно оправдан по обвинения в корупция, принуда и служебна злоупотреба.  

Бившата социална министърка Емилия Масларова бе застрашена да търка нара в килията 20 години, но се оказа, че съвсем законно си е присвоила 11 млн. лв.!  

Ако върнем назад във времето десетки овластени лица извършиха престъпления и се оказаха невинни. 

Стефан Софиянски, Христо Бисеров, кръгът „Олимп“, аферата „Сапио“, Нейчо Неев, Сергей Станишев, Александър Томов, Илко Семерджиев..... и още много, много! Все невинни... престъпници на България! 

А всеки от нас знае с какво са пълни затворите: с цигани, с дребни автокрадци, с джепчийки и с някой друг педофил, изнасилвач и удушвач... С тези са пълни и препълнени затворите! Даже нови ще строим. 

А едрите риби и политиците?!? Те са на свобода, защото си плащат, скъпо и прескъпо на съдии, на прокурори на адвокати... И са навън и винаги невинни! И затова и затворите са пълни и претъпкани с дребни риби! 

Развоят на делото за убитото дете на Ивайло Московски е поредно крещящо доказателство, че сме държава на масовите убийства, на масовия рекет, на масовата кражба и повсеместната корупция! 

Че сме държава на невъзможната справедливост и безскрупулната зависимост!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Потулване* >> На осмия месец прокуратурата "откри", че грешно разследва Московски

Мудното четене на прокурорите по делото КТБ ще продъли до лятото

Позорно!* >> Окончателно: Оправдаха бившия кмет на Трън, който блъсна дете с джипа си 

Кмет блъска дете с джипа си, според разследващите то е виновно

Оправдаха Цветанов и на последна инстанция. Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване

Съдът оправда Емилия Масларова

Съдът "очисти" Мирослав Найденов и от трите обвинения 

Софиянски невинен и за бизнес-центъра на Гурко

Христо Бисеров е окончателно оправдан 

Разбойничеството на кръга „Олимп” 

“Сапио” - айсбергът на аферите на Иван Костов

Родните министри затвор не ги лови 

Станишев беше оправдан за изгубените секретни документи 

Александър Томов е окончателно оправдан за "източването" на ЦСКА и "Кремиковци" 

Съдът оправда Илко Семерджиев по обвинението за принуда

 

 

 

 

 

 

 


78493