Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Никола Вапцаров: ГЕР...
Никола Вапцаров: ГЕРБ губи позиции, искаме идейна база за София

Никола Вапцаров: ГЕРБ губи позиции, искаме идейна база за СофияЗасега щабът на Мая Манолова не признава загуба. Това стана ясно от думите на Никола Вапцаров, председател на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кандидат за кмет на София.

Според Вапцаров, който говори пред БНТ, трябва да се изчакат резултати от паралелното предброяване, а не от екзитполовете. Причината - той подчерта, че едва ли десни избиратели биха си признали, че са гласували за Манолова, дори да са го направили - затова трябва да бъдат видени реални резултати. Все пак едно от основните лица на кампанията на Мая Манолова не пропусна да каже и, че ако официално Йорданка Фандъкова печели, ще я поздравят.

 

Отделно, Вапцаров се оплака и от "чудовищни манипулации" с вота в София, като заяви, че лично е пуснал поне 25 жалби.

Иначе праплеменникът на великия ни поет каза и, че явно ГЕРБ губи почва като цяло в България. Той смята, че заслуга за отстъплението на партията на Бойко Борисов има и кандидатурата на Манолова за кмет в София. Вапцаров подчерта за пореден път и, че в София искат идейна битка, а не статукво.

Изводи от "Алфа Рисърч"

Според данните на агенцията, представени пред БНТ, Фандъкова получава 8% вот от избиратели, гласували за кандидата на "Демократична България", а 10% от гласувалите за Борис Бонев на първи тур, сега са предпочели Мая Манолова. Интерпретацията обаче е, че 5% от гласувалите за Фандъкова сега, гласували за Бонев на първи тур, а при Манолова при същото съждение числото е 10%. Тъй като обаче Фандъкова има повече гласове общо от Манолова, то като абсолютен брой 5% от нейните гласове и 10% от тези на Манолова изобщо не е ясно каква е разликата им.

 

 

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Последни решаващи часове. България гласува

Политиците гласуват (Обзор)

Мая Манолова гласува за свободна, демократична и европейска София

Президентът: Гласувайте, за да не решава купеният вот бъдещето ви

Втори тур: България решава

Откраднаха ни... и София, и България!
Решението – ДА ГЛАСУВАМЕ, ДА СМЕ ОБЕДИНЕНИ И ЗАEДНО СРЕЩУ МАФИЯТА!116075