Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Никола Вапцаров: Сре...
Никола Вапцаров: Срещу Манолова имаше целенасочена атака, която опорочи вота

Никола Вапцаров: Срещу Манолова имаше целенасочена атака, която опорочи вотаТова беше една целенасочена атака към нас, към г-жа Манолова и това опорочи вота. Самият факт, че има определен брой протоколи, които не са попълнени, е достатъчен аргумент да искаме касиране на вота.

 

Това заяви на пресконференция Никола Вапцаров от Инициативния комитет на Мая Манолова във връзка с изборните резултати в София по време на балотажа, предаде репортер на Novini.bg

,,Като представител на Инициативния комитет исках да вляза в ''Арена Армеец'', за да се уверя в истиността и прозрачността на вота. Нашата идея бе да има наистина прозрачност. За съжаление Общинската избирателна комисия ми отказа достъп с абсурдното обяснение, че трябва да издам пълномощно на себе си'', допълни още той.

,,Това, което ме притесни допълнително, е, че нашият наблюдател Явор Гочев беше държан в клетка в ''Арена Армеец''... цялата тази тайнственост беше, за да се създаде комфорт за манипулации. Бил съм наблюдател на избори в Македония и в Украйна, но такова нещо като в България не съм виждал. Наблюдателите у нас нямат пряка видимост по процеса по вкарване на данни и ги държат в клетка. Освен всичко друго получихме и информация, че чували са се отваряли преди влизането им в изчислителния център. Ето защо искаме касиране на вота и повторно преброяване, защото гражданите на София показаха ясно и недвусмислено, че искат промяна и се надявам тя да дойде скоро'', разясни Вапцаров.

,,Пуснахме няколко жалби и сигнали за екзитполове по време на изборния вот, но реакция нямаше. В един момент екзитполовете даваха 17 процента разлика между Фандъкова и Манолова и това естествено доведе до отказването на много хора да гласуват в изборния ден. Но на крайния резултат се видя, че изобщо не е такъв - разликата е 5, а не 17 процента'', каза Димитър Делчев от Движение "България на гражданите" и от Изборния щаб на Мая Манолова.

,,На тези избори отново имаше сериозни манипулации. До края на тази седмица ще пуснем жалба за касиране на вота'', добави той.

,,На балотажа бе даден един важен политически знак и той е, че хора с различни политически убеждения пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Костваше ми страшно много, за да изградя този мост, затова, моля ви, не го унищожавайте'', коментира и Мая Манолова, след което допълни, че исковата молба срещу премиера Бойко Борисов ще бъде входирана днес или утре.

На въпрос за бъдещия ѝ политически проект Манолова отвърна, че ще даде повече подробности след приключаве на анализа на изборните резултати от балотажа в София.

 

 

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

ГЕРБ катастрофира в София >> Предварителни данни: ДБ печели 8 от 10 балотажа за районни кметове в София

Манолова обявява до часове сформирането на проект обединяващ енергията за промяна в България!

Лъсват лъжите на социолози и медии! >> По-малко от 5% е преднината на Фандъкова

Мая Манолова: Ще намеря начина и формата да не бъде пропиляна гражданската енергия. Заедно можем и ще продължим да работим за промяната!

Фандъкова обещава чистка в общината

Борисов пак се изтъква: Доскучава винаги да си пръв

Мая Манолова: Разликата от вота в момент е под 3%


116134