Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Николай Малинов: Ако...
Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона"Ще съберем парите за гаранцията (с приятели). Най-ценното е екипа и единомислието. За това мащабът е такъв, защото сме здрав екип - ако решим, ще направим партия, ще влезем в парламента и ще променим закона.". Това заяви обвиненият в шпионския скандал председател на сдружение "Русофили" Николай Малинов пред bTV. 

По думите му тяхната организация има 35 000 души членска маса. Не смятаме, че външната политика на България е правилна - всички сме за затвора ли, запита реторично той. Аз персонално одобрявам членството на България в Европа и искам достойно място на България в Европа, заяви Малинов. 

Според него обвинението, което му е повдигнато, е било поставено за последен път през 1978 г. През 1971 г. има едно повдигнато подобно обвинение, каза Малинов визирайки социалистическия режим преди 1989 г.

Малинов не пожела да разказва за ареста си, направен в понеделник, 9 септември. Към 7 часа сутринта в дома му са позвънили полицаи, около 30 души са били. Притеснен съм за децата си, за съпругата си, каза той и уточни, че повечето от тях са били любезни и внимателни, имало дори и техни симпатизанти.

"За своите кауза и убеждения напуснах БСП. Не знам да е подсъдно да имаш намерение. Идеята ми беше политематична телевизия и детска телевизия. Цифрите показаха 12-15% пазарен дял. Проектът на жена ми има 1,8 млн. последователи във ФБ", каза Малинов. Тази геополитическа насоченост не е написана в Конституцията, допълни той.

В целия си живот защитавам каузи, които са публични. Следял съм сделките с Цветан Василев - кой купи тези предприятия, те трябва да бъдат преследвани, каза той. 

 

Източник: https://news.bg/

 

 

 


112218