Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Нищо, че е 20 градус...
Нищо, че е 20 градуса!* >> От утре започва пускането на парното в София

Нищо, че е 20 градуса!* >> От утре започва пускането на парното в София"Топлофикация София" започва от утре - 7 ноември, да пуска отоплението на клиентите си, се казва в съобщение на компанията. Вчера същото беше обявено за Пловдив.

 

Според нормативната уредба отоплителният сезон започва, ако в три последователни денонощия средната температура е по-ниска от +12 градуса, а прогнозата е за трайно застудяване. Компанията е отчела, че и двете условия са налице.

 

Първо ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради, административните и стопанските сгради.Компанията напомня на клиентите си да отворят докрай вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване. Те трябва да проверят и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

 

Компанията напомня, и че всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа трябва да са приключили, а инсталациите да бъдат запълнени наново с вода. В сградите, в които това условие не е изпълнено, няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато.

 

Топлофикация София" ЕАД дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление в обслужващия ги топлорайон заедно с подписано за целта решение от общото събрание на етажната собственост.

 

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси гражданите могат да потърсят съдействие на телефона за обслужване на клиенти - 0 700 11 111.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.dnevnik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България ще студува тази зима

Скандално!* >> Парното скача от 3 до 9 % от 1 октомври (Обновен)

Идат големите сметки* >> Пускат парното в столичните детски градини, училища и болници

Енергийният експерт на „ДНЕС“ Георги Христов: Държавата не си свърши работата, но увеличи цената на парното