Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нищо работа >> Столи...
Нищо работа >> Столичният кмет не иска за два-три покрива да се прикрива или покрива нещо

Нищо работа >> Столичният кмет не иска за два-три покрива да се прикрива или покрива нещо"Смятам, че беше важно и коректно, защото ние работим за доверие и не можем да допуснем заради два или три покрива хората да смятат, че прикриваме или покриваме нещо". Такъв коментар направи столичният кмет Йорданка Фанъдкова пред журналисти в СОС по повод оставката на шефа на строителния контрол арх. Калинов.

Припомняме, оставката следва обяснения за проверката за законността на двата навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. "Проф. Г. Павлов" 21 в кв. "Гео Милев".

Тя обясни, че подадената оставка на архитект Калинов става въпрос за конкретен казус - искането чрез констативния акт от районната админситрация за премахването на онази част от постройките на терасата - за покривите.

По думите й Калинов е много добър професионалист, познава законодателството добре и заявил своите притеснения по отношение на процедурни въпроси. За столичния кмет обаче неговите притеснения не прозвучали достатъчно убедително.

По-рано днес пред bTV кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова заяви, че според нея арх. Калинов е тълкувал погрешно закона при обезсилването на акт за терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://news.bg/society/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Четат Евангелието като Дявола >> Арх. Калинов тълкувал грешно закона за терасата на Пламен Георгиев

Камарата на архитектите иска нова проверка на шефа на КПКОНПИ

Александър Владимиров: Проверката по “Апартаментгейт” не е приключила

Стоян Кушлев: Грешка е, че КПКОНПИ разследва терасата на председателя си

Наглост! Гарантирана и закриляна от ГЕРБ! >> Няма да бутат незаконните постройки на терасата на шефа на КПКОНПИ104429