Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Няма данни за щети в...
Няма данни за щети в България след труса във Вранча

Няма данни за щети в България след труса във ВранчаВ област Добрич няма данни за нанесени щети от земетресението, разлюляло Румъния призори, съобщи дежурният в областния съвет по сигурност. Трусът е усетен в Добрич по високите етажи на жилищните блокове.
 
Епицентърът на земетресението с магнитуд 5,8 е бил в района на Вранча. Трусът, продължил няколко секунди, е регистриран в 3.38 ч.


Не са постъпвали сигнали за нанесени материални щети и в област Русе след земетресението тази нощ. Това съобщи директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов.
 
Земетресението е усетено в Русе и в населени места на областта. В крайдунавския град най-осезаемо е било по високите етажи на сградите.


Трусът е бил с дълбочина 151 км. Земетресението е било усетено също в Молдова и Украйна.
 
Румъния е страна с повишена сеизмична активност. Земни трусове се регистрират постоянно. Най-силното земетресение през тази година беше регистрирано на 14 март отново в окръг Вранча на дълбочина 139 км. Неговата сила бе 4,6. За последните 27 години най-силните земетресения са били на 30 и 31 май 1990 г. - с магнитуд 6,9 и 6,4 съответно.
Земетресение с магнитуд 5,8 люля Румъния; трусът се усетил и в България
Източник: https://dariknews.bg/
 

79944