Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Няма сигнали за „Апа...
Няма сигнали за „Апартаментгейт“ в Антикорупционната парламентарна комисия

Няма сигнали за „Апартаментгейт“ в Антикорупционната парламентарна комисия"Антикорупционната комисия в парламента, ще прави едно и също с Пламен Георгиев, Елена Йончева и за всички които има писания. Очакваме да се подадат сигнали, за да може да има какво да разглеждаме", това каза в ефира на Евроком председателят на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Борис Ячев, относно скандала "Апартаментгейт".

"Отново призовавам медиите да подават сигнали към нас с име, а не анонимни, за да има какво да разглеждаме. Ние няма как да се самосезираме. Само един сигнал зад който да има име, да не е анонимен и започваме да го разглеждаме. До момента нямаме сигнал за никой. Нито за Пламен Георгиев, нито за Манолев, Каракачанов или Йончева. Това може да бъде проверено от всички политически ъгли. Като председател на комисия не мога да взема отношение, защото това не е гледано в комисията и няма по какво да работим. Никой не сезира, а се предпочита публичното говорене.", това обяви Ячев.

"Чисто като морална оценка, притесняваме целия този шум и тази лавина, която не знам кога ще спре. Може би, когато излязат наяве всички сделки. Много голяма част от политическата класа, случайно са попаднали в политиката и като са имали възможност да направят някоя врътка, са го направили и сега трябва да си плащат. ", поясни зам.-председателят на НФСБ.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://izbori.bg/

 

 

 

 

 


97915