Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Няма такава държава!...
Няма такава държава! * >> Баща на загинал син: Може да се повтори трагедията в

Няма такава държава! * >> Баща на загинал син: Може да се повтори трагедията в "Миджур" при изкарването на мините (ОБНОВЕН)Държавата, която ни убива и ще ни убива до като не сменим системата !

Коментар на Манол Николов

България напоследък  се обединява само, когато има голяма трагедия - избухнали боеприпасидерайлирал влакнаводнение. Следват  медийни дъвки от натруфени с черни дрехи журналистки , траур за няколко дни ,,опечалени“ политици с артистично скръбни лица, търсене на вина и отговорни, прехвърляне на топката между институциите...  и после тишина. Мрачна, грозна  тишина.

Такава тишина се разнася и край завода "Миджур" и потъналия в печал Горни Лом и целият  Северозапад ( Много от загиналите българи бяха от съседни на трагедията общини ,както и от Монтанско).Мълчание, сред което се чуват само пронизителните  вопли от  душите на 15-е загинали. И вечното страдание на близките...

Както винаги  и при всички други катастрофи в България с отнети  човешки животи ,няма виновни, няма наказани. Няма осъдени, няма справедливост!

Няма и да има, докато не променим, докато не сменим системата!

А опасността продължава да виси като дамоклев меч  и днес над главите на местното население. До днес..., когато от немай къде и държавата признава, че трагедията може да се повтори, но не прави нищо. А ако нещо се случи? Ако загинат още невинни  хора? Това не е ли предумишлено убийство? Що за държава е  нашата ,която от безхаберие и корупция ..,,избива“  собственото си население? А справедливостта и възмездието ги няма ,няма ги и все повече се отдалечават...

До като не си ги поискаме..., не си ги вземем и наложим! Защото е само една-България.

 

Вижте още: 

Държава ли? Спасявай се сам!

БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ, ВИЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!

ТРАГЕДИИТЕ, ПОКОСИЛИ БЪЛГАРИЯ. НИКОЙ И НИКОГА НЕ ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ...?!? ЗАЩО...?


*******************************************************************************

Преди точно четири години - на 1 октомври 2014 година, в завода за боеприпаси край видинското село Горни Лом след мощен взрив смъртта си намират 15 души.

Три години и половина след трагедията се чуха и присъдите - виновни няма. Обвиняемите бяха четирима, един от които собственикът на завода “Миджур“ Валери Митков. Неговият син загина при взрива. На днешния ден местните жители най-после се надяват опасните боеприпаси да бъдат преместени.  

По неофициална информация в понеделник камиони ще натоварят мините. Във всеки от тях ще има по около 5000 от опасните боеприпаси. Те ще бъдат ескортирани с патрулки. 

“Изкарването на тези мини е поредното доказателство, че не е трябвало да бъдат на територията на нашата държава. Възможно е всеки момент да се повтори трагедията“, коментира пред НТ Димитър Димитров, баща на загиналия Михаил Димитров. 

Според него самото транспортиране е безопасно, само ако се спазват изискванията за пренасяне на опасни товари. 

“При евентуална катастрофа нещата могат да се усложнят. Под въздействието на тротиловите пресовки е възможно да се случи същата трагедия. Като гледам някои от камионите не са предназначени за такъв тип товари“, допълни бащата. 

Той каза още, че превозването на боеприпасите задължително се извършва от хора, които са преминали през специално обучение. 

Министерството на вътрешните работи отказа да даде отговор дали е опасно преместването на боеприпасите през страната.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

България на трагедиите: Виновни – няма, Държава – няма!

Сега, който иска да съди дъжда!

Милиарди за пътища - стотици загиват по тях

Наводнение от ново поколение

Медиен зверилник!

Държавата, която само брои жертвите77563