Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НЯМА такъв премиер! ...
НЯМА такъв премиер! Не знае къде се намира...! >> Борисов: Емигрантите се връщат, заплатите са високи, има такава държава

НЯМА такъв премиер! Не знае къде се намира...! >> Борисов: Емигрантите се връщат, заплатите са високи, има такава държава„Усилията дават своите резултати - център след център, висококвалифицирани служители, българите се врщат от чужбина заради високите заплати, защото България е прекрасно място за живеене. Това се прави, само когато има такава държава”, обяви премиерът Бойко Борисов при откриването на BOSCH Инженеринг център в София Тех парк. Според него страната ни продължава да привлича чуждестранни инвеститори и даде пример с открития център за споделени услуги на белгийската финансова група KBC във Варна, където ще бъдат разкрити над 300 нови работни места.

"Около 20-30 души са се върнали, за да работят за компанията(BOSCH Инженеринг център - бел. ред.). На 500 метра от тук е аутсорсингът на Световната банка. Малко по-надолу ще бъде един от осемте суперкомпютъра, които и вие ще можете да използвате. Винаги съм казвал, че България трябва да се гордее с хакерите си и с талантите в писането на софтуер. Защото тези 200 души, които сте тук, сте нашата гордост", допълни Борисов.

Премиерът съобщи още, че у нас се „прави наука, правят се велики неща и продължава да се изгражда. Усилията ни се възнаграждават". Затова и новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен ни определила един прекрасен ресор. „По-добър ресор не бихме и искали – това е бъдещето – образование, култура, спорт, „Еразъм+", университети, и това, което вие правите тук", изтъкна Борисов.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Бъбреци за смет... на народната сергия, после и на политическата (ОБНОВЕН)

За статистиките, хората... и аквапарка в София

Сетила се Мара да се побара

На гол... – чифте пищови

Златното ДДС на всички властници

 

 


114237