Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нямам коронавирус, и...
Нямам коронавирус, имам коронавирус: Борисов и Ковид-19

Нямам коронавирус, имам коронавирус: Борисов и Ковид-19Но видеата и снимките във Фейсбук редовно го показват без маска

 

Нямам коронавирус, имам коронавирус: сагата около карантината на премиера Борисов завърши с положителен тест за Ковид-19. И с настойчивия му призив да спазваме мерките. Защо самият той обаче редовно е без маска?

В първия мандат на Бойко Борисов, когато за него вървяха вицове а ла Чък Норис, някой сигурно щеше да напише, че Борисов хванал вирус, но му дожаляло и го пуснал. Към края на третия си мандат Борисов наистина се оказа с положителен тест за коронавирус, но отдавна вече не разказват вицове, с които да ни става симпатичен.

Борисов и коронавирусът: тука има, тука няма

В петък в 17:37 часа премиерът съобщи в профила си във Фейсбук, че има отрицателен тест, но въпреки това се е самоизолирал, след като в 16 часа е разбрал, че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е с Ковид-19. Именно Нанков е негов спътник в джипа, с който обикаля страната за срещи с кметове и беседи с трудови колективи. След по-малко от 24 часа, вместо след 10 дни, карантината на Борисов бе отменена. А след още по-малко от 24 часа той се оказа с положителен PCR-тест.

Освен за премиера, карантината бе свалена предсрочно и за президента Румен Радев. Шефът на софийската Районна здравна инспекция (РЗИ) д-р Данчо Пенчев го обясни с обществената работа на двамата и дадените от тях два последователни отрицателни теста. Според РЗИ, тестовете били направени след инкубационния период, в който може да се развие заболяването, а това доказвало, че премиерът и президентът не са заразени. Борисов обаче опроверга това твърдение, обявявайки броени часове по-късно, че е с положителен тест за Ковид-19.

“Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим”, написа премиерът след съобщението, че е заразен. Но видеата и снимките във Фейсбук редовно го показват без маска. Нищо, че това е най-леката предпазна мярка.

И в този случай Борисов не изневерява на себе си - говори едно, а върши друго. Преди малко повече от седмица обяви например, че “всички като един трябва да спазваме наложените мерки", защото "дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим”. Но видео, споделено на страницата му във Фейсбук, показва, че на същото това заседание на МС Борисов е без маска. Маска не носи и здравният министър проф. Костадин Ангелов, докато седящата до него Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, е с плътно прилепнала маска.


Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Небивалата щедрост на Борисов през последните месеци както във външен, така и във вътрешен план е показател, че той е много уплашен човек

След мен и потоп

Човек на дълга. България и крачка не може напред да направи без премиера-слънце! >> Бойко Борисов е с коронавирус, но продължава да ръководи (допълнена)

СПАСЯВАТ НИ /СЕ/

Борисов и Радев се спасиха от карантина заради обществената си работа

“Да, той е в беда”. Шефът на ЕНП Доналд Туск очаква Бойко Борисов да докаже, че “все още е демократ”

Бюджетната бомба на Борисов

 

 


139465