Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нов брутализъм от вл...
Нов брутализъм от властта! Очаквайте... Борисов да спре и това безумие! >> След платения болничен, мислят да орежат и дните за лечение вкъщи

Нов брутализъм от властта! Очаквайте... Борисов да спре и това безумие! >> След платения болничен, мислят да орежат и дните за лечение вкъщиИнформационен сайт "ДНЕС": 

 

Какво е това пък сега?! Четем, четем…, и не може да повярваме… Какво ли още ще "измислят“ управниците?! Те не спят по цели нощи, за да измислят такива гениални закони?! Бива бива, ама…, ама чак така не бива! Прекалено е.

Айде стига, де! Вече и вкъщи няма да можем да се лекуваме? Ами какво?! Да ходим и да работим болни, да мрем на работното място… Само и само властта и нейната държава да е добре.

Това ли е целта?! Еми ще ходим, като нямаме друг избор?! Нима сме заслужили спокоен живот?! Та ние да не сме случайно нормални хора?!! Е, явно не сме… Като позволяваме да ни правят на балъци! Или пък да се опълчим..., а?!

Но, я почакайте, почакайте... преди да се надигнем друг ще се надигне и ще сме свидетели на нещо познато ни вече повече от 10 години... Та въпрос на време е - дни, часове може би да се яви нашият спасител, нашият. Та, приятели, то всъщност май всичко е направено само заради това - другите да са лоши, да са маскари, сал едничък Бойко да е най-добър, най-справедлив..., най да мисли за клетия народ... Е да, просто това е поредният PR, поредната сценка с все същия главен герой: СПАСИТЕЛЯТ НАШ и неговите раби Божи - министрите от мандолинния оркестър на правителството...


След като без официално да е заложено в бюджетните закони за следващата година, нито е минало през тристранния съвет за сътрудничество, съветът на управляващата коалиция реши да си плащаме първия ден от болничния, сега ГЕРБ и Обединени патриоти обмислят намаляването на дните престой за лечение вкъщи.

Това става ясно от изявление на министъра на социалната политика Бисер Петков, цитиран от БНР.

"Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица. Сега той е 14 дни, може да се ограничи до 7", заяви Петков.

Социалното министерство подкрепя предложението първият ден от болничните да не се плаща, но трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола и други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените, подчерта още Петков.

По думите му това предложение все още подлежало на обсъждане. Заради него двата най-големи синдиката КТ "Подкрепа" и КНСБ обявиха стачна готовност.

За това не работодателят, а работникът да поемат първите дни от болничния си отдавна настоява бизнесът.

Самото предложение дойде изневиделица - бе съобщено на "трибунка" в кулоарите на Народното събрание от представители на ГЕРБ и ОП. И до момента двете формации от управляващата коалиция не казват от чия страна е дошло то.

 

Източник: https://clubz.bg/

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Манолова иска 82 млн. лв. повече за изследвания и профилактика в бюжета на НЗОК (видео)

Борисов май пак иска да се... самосваля..., синдикати отдавна няма! >> Национален протест готвят КНСБ и КТ ”Подкрепа”заради болничните

КТ "Подкрепа" със стачна готовност заради казуса с болничните

КНСБ: Управляващи създават недоверие между българи в осигурителната система

С това темпо... всички в чужбина! >> Правителството намалява болничните, издавани от личния лекар

 


117122