Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нов трус... или плаш...
Нов трус... или плашене на гарги!? >> Валери Симеонов: Когато има непочтена сделка, тя се прикрива под маската на секретност или национална сигурност

Нов трус... или плашене на гарги!? >> Валери Симеонов: Когато има непочтена сделка, тя се прикрива под маската на секретност или национална сигурностОпрощаването на дълговете е порочна практика, при която се насърчава нарушител на закона да не плаща данъци, като те му се опрощават. Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене.

Това каза по БНТ Валери Симеонов, депутат от ПГ на Обединени патриоти."  Много често, да не кажа винаги, когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност. В случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган.

 

Това решение не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика. Това решение е с натиск отгоре и с него държавата се отказва от взимания, които вече е постигнала със съдебни дела", уточни той.  За заплати на имамите се получават по два милиона от Турция, категоричен е Симеонов.

 

"Основната част от тези осем милиона дългове са натрупани от загубени дела по отношение на претенциите на Главното мюфтийство за вакъфските имоти, които са трайно, изконно, собственост на държавата, за които има споразумение между България и Турция, с което турската държава се отказва от тях. Само от тези дела Главното мюфтийство дължи над пет милиона лева - държавата трябва да получи тези пари.", допълни Сименов.


Главният мюфтия е лице, което е осъждано, той не може да бъде източник на достоверна информация, категоричен е Симеонов. "Подходът при финансиране на вероизповеданията трябва да бъде променен - защо всички да сме длъжни да плащаме данъци - ние може да сме атеисти, например?


Може да вземем успешни подходи от други държави, например Унгария. Тук цялата работа е да се прикрие схемата на източване на българската държава от мюфтийството, категоричен е бившият вицепремиер. Той заяви, че директно отправя упрек към министър-председателя, който е в основата на това опрощаване", подчерта депутатът.

 

По темата за строителство на АЕЦ "Белене", Симеонов заяви, че трябва да изчакаме появата на реален инвеститор, който е готов да завърши централата.

"Медведев каза, че Русия е готова да построи АЕЦ "Белене", а не да участва при условията, поставени от българска страна. Най-вероятно ще се явяваме самостоятелно на евроизборите"  каза в заключение Симеонов.

 

 *Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/novini/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Поредното доказателство за позорното СЪГЛАШАТЕЛСТВО, което ни струва 8 млн. >> Има сделка между ГЕРБ и ДПС за данъчната амнистия на мюфтийството

Тук Ал Капоне си има държава. Всички виждаме въпроса. Но ни е страх от отговора

Не става само с блажене

Честита осеммилионна прошка!

А ние губим вяра! >> Под лозунга "да запазим мира" патриарх и главен мюфтия благодариха на Борисов

Безочие >> “Най-добре e държавата да плаща на вероизповеданията, за да няма намеса отвън”

Изхлузване! >> Държавата обяви, че е тайна коя религия колко данъци дължи

Тържество на наглостта! >> Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

А истината е... страшна! >> Мюсюлманското вероизповедание от край време се финансира от чужбина.

Политическият сеир ГЕРБ-ДПС >> Осман Октай: В Мюфтийството има много далавери и много за разследване

Безгранична наглост! >> И Данаил Кирилов с абсурдно разяснение за опрощаването на дълговете на вероизповеданията

Гасят огъня! >> Патриархът и главният мюфтия на среща при Борисов

Трус... на вярата и държавата! Мюфтийството имало 4700 имота и 30 млн. приходи от наеми

Религия цена няма! Да, ама не! Кончето е... кобилка, госпожа! Или как ГЕРБ продаде всичко, дори и себе си продаде на ДПС!

 

 92556