Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нова хитрост бърка в...
Нова хитрост бърка в джоба >> ЦГМ готви стикери за глоба, ще ги лепи на стъклата на колите в София

Нова хитрост бърка в джоба >> ЦГМ готви стикери за глоба, ще ги лепи на стъклата на колите в СофияСтикер на прозореца на неправилно паркираните автомобили в София ще лепят инспекторите на Центъра за градска мобилност. Това ще бъде знак, че шофьорът е глобен. 

Мярката ще влезе в сила от средата на октомври, обяви шефът на ЦГМ Димитър Дилчев по БНТ. По думите му стикерът за глоба за неправилно паркиране няма да се лепи само в синя и зелена зона, а по улиците на цяла София. 

В момента е готова система и обучаваме хора за налагане на неприсъствени фишове за неправилно паркиране. В близкия месец всички, които паркират неправилно, могат да намерят стикер на своя автомобил, което означава, че са глобени. С това се надяваме да дисциплинираме проблемните части на София по отношение на паркирането“, допълни Дилчев. 

Ако шофьорът заяви, че не е получил стикер за глоба, тя ще пристигне по пощата, уточни той. Ще има и снимков материал, а фишовете няма да се обжалват. 

Целта е с по-малко хора да можем да санкционираме повече пътни превозни средства и да покрием по-големи терени в столицата. Така местата в различните квартали, където има проблеми с неправилното паркиране, да започнат да се изчистват. Идеята е да освободим тротоарите и местата за пешеходците“, каза още Дилчев. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/

 

 


137598