Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Нови протести в Черн...
Нови протести в Черноморец

Нови протести в ЧерноморецНови протести са организирани днес в Черноморец. На изхода на града ще се съберат собственици на земеделски земи, които попадат в обхвата на обявените за продажба военни имоти. Протестиращите настояват Министерството на отбраната да спре процедурата за продажба и да им върне земите.

Изпратили сме писмо с покана за разговор до министъра на отбраната Красимир Каракачанов, каза председателят на сдружението в защита на собствениците на земеделска земя в Черноморец Васил Жечев.

 

„Да се запознае със скиците ни от 39-а година, а не от 200 г. назад, както той твърди, за да може той да излезе с едно решение, което е справедливо“, посочи Жечев.

 

В отговор на обвиненията на Каракачанов, че протестът е политизиран, недоволните припомнят, че гражданската им инициатива в защита на земеделските земи продължава 15 години и е надживяла много политици и правителства.

 

„Г-н Каракачанов каза също така, че никой едва ли не не бил спечелил дело, защото нямало основания. Напротив, има спечелени няколко дела, няколко загубени, защото всеки съдия разглежда по различен начин казуса и очевидно се оказва политически натиск върху тях“, допълни Васил Жечев.

 

Протестиращите планират да блокират движението на колите на входа на Черноморец.

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

КОЙ чакаме да ни помогне

Протестите на МВР - грозната жалейка на властта

Истанбул въстана и победи, а ние...!?

Протест срещу Системата – тема табу за зависимите български медии

С глупавите си закони ще ни довършат! Протести са му майката!


113983