Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НОВИНАТА НА ДЕНЯ:
НОВИНАТА НА ДЕНЯ: <br> Започна ликвидирането... на неудобните! <br> ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>

НОВИНАТА НА ДЕНЯ:
Започна ликвидирането... на неудобните!
ВИЖТЕ ТУК всичко по темата >>Официално: Северин с обвинения за изнасилване и убийство Разпитът му в Русе продължава над три часа

Официално повдигнаха обвинения за изнасилване и убийство на задържания за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров.

Красимиров беше конвоиран по-рано днес до следствения арест в Русе.

Разпитът в полицията продължава повече от три часа, предаде bTV.

Взета е ДНК проба на Северин в следствения арест. Установени са всички травми, които има по него, отбеляза съдебният лекар Пламен Димитров.

Мярката за неотклонение на Северин вероятно ще се гледа утре.

Източник: https://www.dnes.bg/ 

****************************************************************************************** 

Ето кой ще бъде адвокат на убиеца на Виктория

Адвокат Иван Дойнов ще защитава убиецът на Виктория Северин Красимиров.

Адвокат Дойнов е назначен като служебен защитник. Той е бил последният в списъка със служебни защитници и не е имал възможност да откаже делото, както са направили други негови колеги, научи Novini.bg.

Адвокат Дойнов вече пристигна в Следствието в Русе, където малко в 12.45 часа бе докаран и Северин. Соченият за убиец на Виктория бе конвоиран от София.

Припомняме ви, че Северин бе екстрадиран от служители на ГДО снощи в България с редовен полет от Франкфурт, Германия. 

 

Източник: https://m.novini.bg/

****************************************************************************************** 

Адвокат: Бащата на Северин се обеси в затвора, взел е престъпните му гени

Поведението на Северин Красимиров, който е главният заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, е свързано и с гените му. Баща му бе осъден за кражба на цветни метали в района на Дунав мост и влезе в затвора, където се обеси.

Баща му мислеше само откъде да открадне, как да пребие жена си или да се сбие с познати. Биологичният баща на Северин не го припозна. Това обяви пред Нова тв адвокат Андрей Иванов, който ще представлява близките на Виктория в процеса.

"Очаквам защитниците на Северин да пледират невменяемост, което ще доведе в процеса до разглеждането само телесна повреда, но това няма как да издържи. Тази теза е обречена на провал", каза още юристът.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

******************************************************************************************

Адвокат на семейството на Виктория Маринова видя наследство на престъпни гени при Северин 

Тези хора са изключително първосигнални – те са на дъното на социалната прослойка, техният начин на живот определя и тяхното съзнание. Това заяви адвокатът на семейството на Виктория Маринова – Андрей Желязков, който е бивш полицай.

Според Желязков заподозреният за убийството на Виктория Северин Красимиров бил обременен генетично до някаква степен. Причината – баща му Северин Зоров Ангелов, който се е самоубил през 2008 година и цял живот се занимавал с кражби, основно на цветни метали. Желязков и колегите му се занимавали често с него преди години. Единственото, което вълнуваше Северин Ангелов, е какво да открадне, да си напие и да набие жена си. Той не призна сина си – затова Северин носи имената на майката си, Надеждов Красимиров, добави Желязков и обяви, че няма данни друг да е извършител.

Адвокатът е сигурен, че няма никакъв шанс Северин Красимиров да бъде изкаран невменяем.

Докато не видя конкретните, бетонни факти, не вярвам на нищо. По това, което видях, като ме викаха на разпит, съдя, че полицията работеше, разказа пред предаването "Ничия земя" на Нова телевизия Свилен Максимов, бившият съпруг на Виктория Маринова. Той изрази подозрение, че много адвокати ще се редят да защитават "това нещо", за да добият някаква известност. Максимов е категоричен – първата задача на правосъдието е да накаже така Северин, че всички "изроди", които обикалят България, да видят, че няма да им се размине.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

******************************************************************************************

Германия ни връща Северин днес 

Заподозреният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова – Северин Красимиров, се очаква да бъде върнат в България днес.

След залавянето му в Германия, съдът в германският град Целе уважи искането на българската прокуратура 21-годишният мъж да бъде екстрадиран в родината ни. Самият Красимиров не е възразил на връщането си. Германските власти са влезли в комуникация с правосъдното министерство, за да бъде уредено физическото предаване на Красимиров.

Очаква се той да пристигне в София с полет от Франкфурт, като през цялото време ще бъде конвоиран от служители на "Съдебна охрана". След това заподозреният ще бъде отведен в Русе, където веднага да му бъдат повдигнати обвинения за изнасилване и убийство, извършено с особена жестокост.

Източник: https://novini.bg/

******************************************************************************************

Убийството на Виктория може да е за сплашване на други журналисти

Да, това може да не е поръчково убийство, но това може да е поръчка за сплашване. И не на този журналист, върху който е въздействано, а чрез това брутално действие да бъдат сплашени други журналисти. Така експертът проф. Никорлай Радулов коментира убийството на журналистката Виктория Маринова.

Още нямаме сто процентно доказателство, че не е така, затова следва и тази версия да се отработи, както и разпити на заподозрения. И, разбира се, според мен разследването трябва да продължи и в махалата, и във връзките му, и в дискотеката му. Вие виждате, че един от свидетелите, приятел на задържания, съвсем спокойно говори за това, че той го е снабдил с дрога. Да се види каква е тази дрога, казва още той пред Фокус.

Откъде пари у задържания, за пиене, за дрога, явно доста е употребил. Но не само това, значи с такова спокойствие се говори за това, как се продава дрога. Това значи, че за никой не е тайна в тези заведения, че там се продава дрога. Очевидно, че това е нещо толкова приемливо, че никой не се интересува от това, че е крайно незаконно. И най-вероятно тази дрога може да доведе до подобни действия и други хора,казва още той.

Не е тайна, че навремето каптагонът, който отиваше за Близкия Изток, се използваше точно за това – даваше се на бойците преди бойни действия, на терористи, за да ги настърви срещу противника. Тоест някои от този тип наркотици имат въздействие върху психиката на човека така, че той се озлобява срещу всички, става нападателен и не може да управлява действията си, въобще не е в състояние да разбере какво извършва. Много лесно е да се стигне до убийство в такова състояние. Така че всичко това трябва да бъде изяснено, смята бившият главен секретар на МВР.

Източник: https://frognews.bg/

**********************************************************************

Недоверието е факт!* >> Борисов няма право да бъде гневен

В петък Клуб Z публикува текста на Константин Туманов "Психоза на недоверието", в който той коментира:"Борисов бе прав да бъде гневен. Това не бе атака срещу правителството, а срещу името на България. Дано се срамят виновните" за реакциите след убийството на тв водещата от Русе Виктория Маринова. По думите му "бездънната глупост, която, веднага след съботното убийство, се разшири из всички страни, изисква от съвестта ми да подчертая - за онези, които са пропуснали да съзрат, циничната плесница, която някои именити демократи у нас и на Запад нанесоха и върху благоразумието, и връз благоприличието".

В сегашния си материал Елица Симеонова репликира Туманов и предлага друга гледна точка и обяснение на събитията.

И на мен не ми се искаше да пиша по „тоя въпрос“. Понеже е лична трагедия и не е особено подходящ повод за словесни упражнения.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

************************************************************************************* 

Цацаров изброи отново доказателствата, че Северин е жестокият изнасилвач и убиец на Виктория

"Аз казах и преди - нито аз, нито колегите ми сме изключили някоя от възможните версии за убийството на Виктория. Това по което работим в момента е спонтанно нападение на Северин. Той не отрича убиството, но отказва да говори за сексуалното посегателство." Така коментира тежкото престъпление в Русе, свързано с убийството на журналистката Виктория Маринова - главният прокурор Сотир Цацаров.

"Става въпрос за грубо нападение с цел сексуално посегателство. Той е признал, че предния ден е  употребявал алкохол, може би и наркотици. Северин няма дефицити в умственото развитие.", обясни Цацаров пред Нова ТВ.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ 

*************************************************************************************

Дали брутални изнасилвачи и убийци като Северин ще бъдат кастрирани и какво ги свързва с вампирите*

Животът се състои от реалности, не от пожелания. Всеки човек трябва да се съобрази с това какви са реалните неща. Всички идеи и пожелания за химическа кастрация не могат да се случат. Ние сме цивилизована държава и никой не може да бъде кастриран. А едно от условията за влизане в ЕС е да няма смъртни присъди. С тези думи адвокат Марин Марковски коментира появилите се предложения за връщане на смъртното наказание и въвеждане на химическата кастрация на изнасилвачи след жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова, за което бе заловен 21-годишният Северин Красимиров, който до дни ще трябва да бъде върнат от Германия в България. 

"Доживотната присъда без замяна е особено мъчителен начин за лишаване от свобода. Самопризнанията задължават съдията да измени доживотната присъда. В очите на съдиите съм виждал много болка, когато адвокатът каже, че ще признаят фактите. Виждал съм притесненията на съдиите, когато прилагат закона, но законът трябва да се приложи. При изключително тежки престъпления, дори при признаване на фактите, доживотната присъда да остане. Категорично е възможно Наказателният кодекс да бъде променен", категоричен бе Марковски пред bTV.

"При хората с доживотни присъди настъпва разпад на личността. Съзнанието, че никога няма да излезеш навън, те кара повече да не се чувстваш човек", каза още той.
 
"Тези, които желаят да видят мъченията на един вампир, посегнал на човешки живот, могат да бъдат удовлетворени с една доживотна присъда без право на замяна", посочи Марковски. 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.blitz.bg/
*************************************************************************************

Това е: Разбра се кога точно бруталният убиец Северин се връща в България

След като съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на 21 –годишния Северин Красимиров, очаква се заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова да се прибере в България в сряда вечерта. Това ще стане с полет от Франкфурт.

Съдебна охрана ще придружава Северин до тук, след което - отново с конвой, той трябва да бъде отведен до ареста в Русе. 

Още разкрития за самолета, с който убиеца Северин ще бъде върнат в България 

В присъствието на адвокат - упълномощен или ако няма такъв - служебен, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за Виктория Маринова начин. В момента той е обвиняем задочно. До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Докато беше в Германия, 21 - годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи. 

Дали Северин ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд. 

Източник: https://www.blitz.bg/ 

*************************************************************************************

Петиция за доживотен затвор за убиеца на Виктория

Доживотен затвор за убиеца на Виктория се иска в онлайн петиция. Неин автор е Теодора Петкова. „Нека подкрепим петицията за Вики. Една млада 30-годишна жена, дъщеря, майка и журналистка беше убита брутално посред бял ден в един от парковете на град Русе. За убийството й обвиниха 21-годишния Северин от квартал "Тракцията" в Русе. Искаме справедлива присъда за изверга, отнел млад живот. Не може да продължава всичко така. Трябва да има закони и доживотни наказания, за да има и страх да не се извършват нарушения. Най-добре смърт за смърт, но докато сме в ЕС, няма как да стане. Дайте своя подпис, нека убиецът изгние в затвора, а Вики да почива в мир и светлина", се казва в петицията.

Всеки, който иска да подпише в нея, може да го направи тук.

Източник:https://m.fakti.bg/

*************************************************************************************

Бившият съпруг на Виктория за Северин: Това същество е виждало около себе си алкохол, чалга и гадости

Намирам подкрепа в другите около мен, което на мен лично ми дава голяма сила.

Това заяви в предаването „Беновска пита“ по Канал 3 бившият съпруг на убитата Виктория Маринова Свилен Максимов.

По думите му убиецът ѝ Северин Красимиров не е продукт на своя ген

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************

Доверие отдавна няма!* >> Румен Радев: Убийството на Виктория Маринова разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции 

Според президента Румен Радев случаят с убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции, както вътре в страната, така и навън. "Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот", заяви държавният глава пред журналисти в Троян, където присъства на тържествата по случай празника на града - Петковден, и 150-та годишнина от обявяването на Троян за град.

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

*************************************************************************************

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА: 

Убийството на Виктория Маринова може и да е поръчано  

Замазване на очите!* >> Валентин Радев: Случаят с убитата Виктория е на 80% решен, аз съм оптимист 

Двама души подминали трупа на Виктория Маринова

Дежурните лакеи на ход* >> Политолог: Разплитането на случая с убийството в Русе донесе плюс за ГЕРБ

Криминален психолог: Станахме доста толерантни към психопатните прояви

Бившият мъж на Виктория: Северин не е индивид, а изверг, съдиите знаят какво да правят

Германия ни връща Северин най-рано следващата седмица 

Последно сбогом с жестоко убитата Виктория Маринова

Държавата официално каза каква ще е килията на Северин Красимиров

Германия ще екстрадира Северин Красимиров в България 

Ново 20!* >> Северин: Ударих я и я хвърлих в храстите. Не съм я изнасилвал

”Вашингтон пост” безпощаден: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Румяна Ченалова се усъмни в изводите за заподозрения Северин 

Циганин убиец – има! Намери се!? И какво от това...? Системата продължава да УБИВА!

Сърдит като Костов* >> Борисов недоволен от посланиците: не искали информация за убийството на Маринова, но критикували 

Обречени на Истината 

Заподозреният за убийството на Виктория още не е разпитван, призна вътрешният министър 

Защо едно убийство се превърна в повод?

Съмнително* >> Работи се по версията Северин да е имал съучастници

Германия потвърди: Северин е задържан в  Щаде 

Цацаров обяви какви обвинения са повдигнати на звяра Северин за изнасилването и убийството на Виктория!

Бившият съпруг на Виктория с първи думи за зверството, видял на камерите, че... (СНИМКИ)

ДНК и кръв от убитата Виктория уличават Северин за убийството й

Тук убийството е да ни накарат да мълчим

Широко затворени очи

Има задържан в Германия за убийството на Виктория Маринов

Както снощи на сайта на "ДНЕС" бе обявено* >> Арестуваха ром в Германия за убийството на Виктория, ”похвалил се” пред близки какво е сторил

Както снощи на сайта на "ДНЕС" бе обявено* >> Нова тв: Нов задържан за убийството на Виктория, арестуван е в Германия

Да изринем боклука... преди да ни е удушил... и убил!? Бас хващам, въпрос на време e властта да обяви, че убиецът е заловен и той ще е я психопат, я клошар, я някой циганин...!

Слави Трифонов: Убийството на Виктория е брутална диагноза на това до къде са ни докарали...и всъщност какво населяваме днес - държава, територия или кочина!?!

Задържаха румънец с украински паспорт за убитата Виктория, бил съмнителе

Когато посееш зловредна медийна среда...

Общественият гняв ще бъде бързо прикрит с подходящ виновен за убийството на Виктория

Настана хаос* >> Отново отцепиха мястото, където беше открито тялото на Виктория Маринова

Помагайте на полицията!* >> МВР обяви гореща телефонна линия за сигнали за убийството на Виктория Маринова

Червени напъни* >> БСП сравни убийството на водещата от Русе с това на Ян Куцияк

Когато няма държава!* >> Русенци започват сами да разследват жестокото убийство на Виктория

Защо непременно искаме властта да е убила разследващ журналист

Най-знаковите неразкрити убийства по времето на Бойко Борисов

Цацаров и Маринов на път за Русе, проверяват лично разследването за убитата тв водеща

Пълна безотговорност!* >> Отговорните органи признаха, че няма видеонаблюдение на мястото на убийството на Виктория Маринова

Виктория Маринова не трябва да бъде забравена

ДНК има, версии за убийството в Русе – също. Кой погуби Виктория?

„БИВОЛЪ": Ощепреди 20 денаполучихмаинформация, чезанашеторазследванещеимаекзекуции!

Гражданско Движение „ДНЕС“: Да се съберем днес от 18.30ч. пред църквата „Св.Неделя“ и заедно да запалим свещ в памет на Виктория Маринова и „ЗА“ България!

Време е за сопи. Търпението приключи. Има два адреса на гнева – Прокуратурата иМинистерски съвет. Всичко друго е производно

"Билд": Убийството на български журналист, разследващ злоупотреби, шокира света

За убийството на журналист: „Не ни притискайте!“, а за „бой“ на клоун: „Арести веднага!“

Убийство като илюстрация: изнасилена, душена, бита и убита журналистика!

Лудите били виновни. Мето, министре, по-близо е месокомбината, това ражда ли умозаключения в мето главата ти?

Убитата Виктория Маринова е майка на 7-годишно момиченце

Светът осъди убийството на Виктория Маринова 

Нападнали тв водещата Виктория Маринова след среща с приятели, докато спортувала

Убиват ни и ни грабят!? Да, ама на Волен жената е обидена... А властта вече ликвидира неудобните! (ОБНОВЕНО)

Убийството на Виктория Маринова предизвика и международен отзвук

Убитата журналистка Виктория Маринова – подкрепяше силно каузата на протестиращите майки от „Системата ни УБИВА-ВСИЧКИ“

Безсмислено…, както винаги!* >> Борисов за убийството в Русе: От сутринта имаме ДНК на извършителя, ще бъде разкрито

Теории на хаоса* >> Маринов за убийството в Русе: Близо до произшествието има психиатрично заведение

България в шок! Властта почна разправа с неудобните!* >> Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт

Борисов с първи коментар за бруталното убийство на млада журналистка Виктория, което потресе Русе

Илиан Василев във Фейсбук: Властта премина към премахване на опонентите си

МВР работи по всички версии за убийството на журналистката от Русе

Полицаи за убитата журналистка: Не помним друго толкова брутално престъпление в Русе

В уж „спокойна и сигурна“ България* >> Жестоко убийство на 30-годишна бизнесдама в Русе, жертвата била изнасилена, душена и обезобразена (СНИМКА)

 


78398