Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Цв...
НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Цветан Цветанов ....“падна“! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>>

НОВИНАТА НА ДЕНЯ: Цветан Цветанов ....“падна“! ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>>Мрежата прегря заради Цветанов, Борисов и... Веско Маринов (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Талант търси партия" като перифраза на „България търси талант", беше сред основните шеги по адрес на досегашния втори човек в ГЕРБ 

Тежък сблъсък на визии за бъдещето на Политическа партия ГЕРБ, България и Европейския съюз или спор на терена на музиката и естетиката - какво скара Бойко Борисов и Цветан Цветанов? Вчера премиерът не беше твърде изчерпателен, но социалните мрежи вече имат своя анализ.

Продължение

**********************************************************  

Чухте ли, какво каза Цветанов?

Цветанов сам си отряза главата при Жени Марчева.

Открай време е известно, че думите нямат особено значение за него. Обаче да дадеш интервю, в което да се разобличиш по подобен начин – това наистина не е нормално. Кулминацията в интервюто дойде след въпроса на Жени: „Държите ли с нещо оттук-насетне премиера Борисов – с някаква нелицеприятна информация, която би могла да излезе следващите месеци и години?“ Отговорът на Цветанов: „Не… Само да ви кажа, че всичко това, което беше преди, когато се водеха делата за това, че съм подслушвал политици или бизнесмени, това беше един пасквил, който беше основание да бъда преследван. СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ АКО ИМАХ ПОНЕ НЯКАКЪВ ЗАПИС, НЯМАШЕ ДА ГО ПУСНА НЯКЪДЕ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО?“

Какво излиза? Ако Цветанов имал запис, уличаващ ББ, щял да го пусне. Ето така човек сам си реже главата. Това е изключителна реплика, която за сетен път ни уверява, че нашите властници пет пари не дават за морала в политиката.

Продължение

**********************************************************   

Проф. Маринов: Цветанов не беше лоялен към Борисов, направи много неща срещу него и извън България

Цветан Цветанов бе демонстративно отстранен, за да се види, кой „кара влака“ в ГЕРБ. Това каза за обзорното публицистично предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. По думите му формалният повод – изборните резултати, се преплита с вътрешнопартийни процеси, които не са от вчера. „Цветанов не беше наистина лоялен към Борисов – доста лоши неща направи на Борисов, главно извън България, но и на родна почва. Борисов изчака удобния момент, поднесе му го съдбата, а алчността на самия Цветанов му поднесе подаръка с апартамента, и след изборите той реши да го „удари“", подчерта политологът. 

Богомил Бонев: Не бързайте да казвате „Чао” на Цецо

Не бързайте да казвате “чао” на Цецо. Той си остава член на Борда на Европол. А оттам до Кьовеши и интригуващи разкрития е една ръка разстояние. Цецо кредит има да изплаща, може ли такава жестокост… На улицата и без професия. Ще става рентиер, явно. 

Продължение

**********************************************************   

Тони Филипов, д-р: В очакване на пълните идиоти

„Цецо съм го взел като човек, дето носеше папките…” Бойко Борисов През 68 г. император Нерон е свален с военен преврат. Пред заплахата от убийство той се самоубива на 9 юни 68 г. Казват, че последните му думи били: „Какъв велик артист умира!“ (Qualis artifex pereo!)  

От вчера, 30 май 2019 г., това, което имахме като Цветан Цветанов, вече го няма. И ми се струва, че няма да е пресилено, ако възкликнем: „Какъв оратор си отива!“.

Продължение

**********************************************************  

Веселин Маринов за Цветанов: Той е уникален човек, честен и качествен, зад гърба си има много хора в цялата страна...

Вече няма такива хора, няма такива мъже, джентълмени и коректни. Това са само някои от добрите думи, с които естрадният певец Веселин Маринов описва своя приятел Цветан Цветанов. В емоционално интервю за Дарик радио, Маринов говори с тъга за решението на Бойко Борисов да понижи дясната си ръка от заместник-председател на ГЕРБ в редови член и да отнеме всички негови отговорности в партията след скандала с апартаментите. Интервюто с певеца, за когото се знае, че е много близък приятел на Цветанов, е направено ден преди Борисов да обяви, че не иска вече и Веселин Маринов да пее на концертите на ГЕРБ. 

Продължение

********************************************************** 

Цветанов се разплака в ефир: Няма да кажа лоша дума за Борисов, няма да правя партия!

Оценките на премиера са негово право и ще ги оставя без коментар. За тези 40 дни бях коректен, лоялен и не казах нито една дума. Не смятам, че е редно да казвам нещо лошо за Борисов. Може би това е само негово право. Това заяви в ефира на bTV Цветан Цветанов, който депозира оставката си от всички постове пред лидера на ГЕРБ. "Смятам, че след като 18 години си бил с един човек, по-добре да запазиш хладнокръвие, да си спокоен и уверен в това, за което си взел решение", добави той. 

Продължение

********************************************************** 

Гответе се! Цветанов ще потопи Борисов. Рано или късно. Чакайте флашки! 18 години не бил видял това, което имаме като Борисов

18 години не съм видял това, което имаме като Бойко Борисов. Това е извода на Цветан Цветанов от коментарите на Борисов за неговото изгонване. Цветанов се насълзи по bTV. Но рече, че ще запази хладнокръвие и нямало да говори лошо за човек с когото  бил 18 години заедно.

ГОТВЕТЕ СЕ! Цветанов ще потопи Борисов – рано или късно. Третият вариант, който е предложил Борисов на Цветанов бил той да остане в партията такъв, какъвто е, но да не се показва по медиите. Това редно ли е, попита Цветанов. ГОТВЕТЕ СЕ! Цветанов ще намери НЕЛЕГАЛЕН път към медиите за да потопи Борисов. Рано или късно. Аз не съм човек, който има някакво его, рече Цветанов. Но все пак и аз имам права и мога да преценя какво да говоря, лоша дума няма да кажа към Борисов. ГОТВЕТЕ СЕ! Той официално няма да каже лоша дума за Боко, но НЕОФИЦИАЛНО ще го потопи. Рано или късно. Чакайте флашки.

Продължение

**********************************************************

Журналист: Политическата кариера на Цветанов е всичко, освен приключила!

Имам навик да изключвам звука, когато гледам Цветанов в студийни изяви. Започнах някъде през 2011 г, когато за първи път установих, че лошата му дикция и накъсаните изречения успешно помагат да лъже, но не може да контролира съвсем езика на тялото и най-често ръцете го издават.

Продължение

********************************************************** 

Проф. Михаил Мирчев: Борисов поиска оставката на Цветанов, за да спаси себе си

Бойко Борисов поиска оставката на Цветан Цветанов, за да спаси себе си, ГЕРБ и властта си. Не са дават лесно 15 оставки на висши държавници по линия на ГЕРБ, като повод за това бе самият Цветанов и неговите далавери. Това заяви пред Фрогнюз социологът проф. Михаил Мирчев. Напрежението между Бойко Борисов и Цветан Цветанов е от 2013 г. Говореше се тогава, че премиерът побърза да си подаде оставката, за да пресече амбициите на Цветанов да оглави партията. Оттогава Цветанов се чувства много силен организационно и във финансов план от гледна точка на силната му връзка с  Централното разузнавателно управление. Той беше и вторият говорител на ГЕРБ чрез парламента.

Продължение

********************************************************** 

Цветанов вече е освободил кабинета си в централата на ГЕРБ

Цветан Цветанов, който вчера подаде оставка от ръководните постове на ГЕРБ, вече е освободил кабинета си в централата. В 11 часа днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква Изпълнителната комисия на партията и областните председатели ГЕРБ, пред които ще даде своята оценка за изборните резултати. Още по време на изборите Борисов намекна, че ще има промени в партията и ще "реже" до дъно провинилите се структури. Идеята на Борисов е да  изгради наново партията си така, че да е способна за истински победи.

Продължение

**********************************************************  

Политолог: Цветан Цветанов се бе главозамаял

”Оставката на Цветан Цветанов можеше да бъде избегната единствено при блестящо и безпрецедентно представяне на ГЕРБ на изборите”, каза в интервю за Радио „Фокус“ политологът Евгений Дайнов. Според него лидерът на партията и премиер на страната Бойко Борисов е търсел повод да обезсили Цветан Цветанов. „Цветанов се беше главозамаял. Но се случиха две неща. Първо - Бойко Борисов лично спаси кампанията, след като наруши закона и в качеството си на министър-председател, ползвайки държавни ресурси, пое партийната кампания на ГЕРБ на ръчно управление.

Продължение

**********************************************************  

"Смяната на Цветанов няма да създаде проблеми в ГЕРБ"

Стойчо Стойчев е доктор по политология, доцент по политически науки, преподавател е в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. - Доц. Стойчев, изненадваща ли е оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ? Много хора в държавата очакваха оставката на Цветанов да се случи. Въпросът беше кога и според мен моментът, който Борисов избра, за да я поиска и да я получи, е правилен. Ако това се беше случило по време на кампанията, всички публично щяха да отдадат победата на ГЕРБ на тази оставка.

Продължение

********************************************************** 

Цветанов: Борисов ми предложи вариант, който не ме удовлетворява и предпочетох да си тръгна

Никога не вземам емоционални решения. Отношенията ми с премиера са прекрасни, заяви той.

Цветан Цветанов, който днес напусна всички ръководни постове в ГЕРБ, съобщи пред Нова телевизия подробности за срещата с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на която е взето решението. 

Продължение

**********************************************************  

Цветанов си отива. А Борисов ще става още по-бял

Цветан Цветанов подаде оставка от всички постове в ГЕРБ. Коментарът му се съдържаше в прощално изявление във Фейсбук, а коментарът на Бойко Борисов - в прессъобщение на партията. Цветанов благодари на съпартийците си, а Борисов благодари на Цветанов. И така след 13 години работа политическата му кариера набързо приключи, след като заседна в асансьора на "Апартаментгейт". Именно с това ще бъде запомнен - с шестте апартамента и с асансьора до мезонета, купен на съмнително ниска цена. 

Продължение

**********************************************************  

Какво следва в ГЕРБ след оставката на Цветанов

Нов конгрес за избор на заместник-председател на мястото на Цветан Цветанов и почистване в структурите. Това очакват да се случи в партията депутатите от ГЕРБ, след като днес заместник-председателят и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов подаде оставката си и тя бе приета от председателя на партията Бойко Борисов.

Продължение

********************************************************** 

Методи Андреев: С оставката на Цветанов Борисов спасява себе си

Оставката на Цветан Цветанов ме изненада. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия политическият анализатор Георги Харизанов. Кариерата му претърпя изключителен удар, но той прояви своя патент – свърши огромен обем от работа за победата на ГЕРБ на евроизборите.

Продължение

********************************************************** 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:  

Валерия Велева: Прошка за Цветанов няма! Лиши Борисов от бляскава победа... и си отива

Георги Харизанов с първи думи за оставката на Цветанов: Решението не е лесно за Борисов, но в политиката успяват силните лидери

Депутатът Георги Марков за оставката на Цветанов: Не заслужаваше тази съдба. Има незаменими хора! В "Левски", като се махнаха Мъри и Наско, загубихме...

НАПРЕЖЕНИЕ РАЗТРИСА ГЕРБ! Борисов мълчи, депутатите се снишават. Спрягат Дончев за стола на Цветанов

Без коментар >> СМЕСЕНИ ЧУВСТВА ОКОЛО ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАНОВ. Кой е по-морален от него - този, който се вози на задната седалка на джипа ли?

Доц. Борис Попиванов: Успехът на изборите определи, че сега е най-подходящото време за оставка на Цветанов

Говори позорът >> Валери Симеонов: Цветанов откъсна доста сериозен електорат от ДПС

Евгений Дайнов: Прошката на Цветанов трябва да мине през прокурор 

За мъртвите или добро, или... нищо >> Георги Харизанов: Цветанов свърши перфектна работа на изборите. Оставката му е изненада 

Парламентът реагира на Цветанов и ГЕРБ: Нищо повече от редови член 

Политолози: Очаквана развръзка с Цветанов; Борисов си връща цялата власт в ГЕРБ 

Доц. Чолаков: На Цветанов му е подсказано да напусне постовете в ГЕРБ 

Битката започна >> Томислав Дончев най-вероятно ще стане вторият човек в ГЕРБ

Цветанов: След разговор с Борисов прецених, че по-правилно е да подам оставка

Торнадо в ГЕРБ! >> Цветанов подава оставка от всички постове


 101051