Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / НОВИНАТА НА ДЕНЯ ...
НОВИНАТА НА ДЕНЯ

НОВИНАТА НА ДЕНЯПротести на майките

„СИСТЕМАТА НИ УБИВА – ВСИЧКИ!“ – 30.07, 17 часа Народно събрание


ВИЖТЕ събитието 

 

Въпроси и отговори. Защо протестират родителите на деца с увреждания 

Въпроси и отговори. Защо протестират родителите на деца с увреждания

Това своеобразно интервю бе публикувано на Фейсбук страницата на родителите на деца с увреждания. Фактите, изнесени в него са любопитни, но и потресаващи за хората, които не са се сблъсквали с този проблем. Вижте повече...

- Колко са регистрираните в България НПО в сферата на хората с увреждания?

- Над 1000 регистрирани НПО.

- С какви средства и с колко съществуват те?

- С външно и вътрешно финансиране – субсидии.

- От колко време съществуват такива НПО в България?

- От 1990 година.

- Колко процента от населението на страната са хора с увреждания?

- Около 10% - 600000 души.

- С какви доходи преживяват тези хора?

- С мизерни.

- Какъв е процентът на образованост сред хората с увреждания?

- Под 10% - около 60000 души, а другите 90% остават неграмотни.

- Колко деца с увреждания посещават детски градини да речем в един град като София?

- Могат да се преброят с пръстите на двете ръце. Респективно това отговаря на същия брой посещения в масовите училища и университетите.

- Какъв процент от хората с увреждания успяват да се реализират на трудовия пазар?

- Не смея да го определя, почти никакъв.

- Колко процента от хората с увреждания успяват да създадат семейства?

- Почти никакъв.

- За каква интеграция тогава можем да говорим?

- За никаква.

- Следователно дейността извършвана от целия този огромен брой НПО в сферата на хората с увреждания не допринася за никаква интеграционна политика?

- Да, реално интеграционна политика сред хората с увреждания е никаква.

- Тогава каква е необходимостта от съществуването на всички тези НПО?

- Никаква.     

- Финансирането на всички тези организации, явно не допринася за никаква интеграция сред хората с увреждания?

- Да, наистина финансирането на дейностите на всички тези НПО не допринася за никаква интеграция сред тези хора.

- В този смисъл закриването със закон на всички тези НПО и Национално представени организации е наложителна и необходима?

- От гледна точка на ефекта който допринасят и огромния финансов ресурс, който те усвояват е напълно наложително те да бъдат закрити със закон.

- Този огромен финансов ресурс, който в момента всички тези организации усвояват и реално бъде прекратен към тях и пренасочен директно към самите хора с увреждания, няма ли да допринесе за по-добра интеграция сред тези хора?

- Определено биха се повишили техните мизерни доходи, с които в момента съществуват, с което би повишило малкото самочувствие, което в момента имат. А с една част от тези финансови средства държавата може директно да вложи в адаптацията на околната среда, което директно би допринесло за реална интеграционна политика.

- Излиза, че всичките тези НПО са машина за лесни и наготово дадени и взети пари, съществуването на едни готованковци, които никаква работа не вършат?

- Да, така излиза, че всичките тези НПО и Национално представени организации са създадени да издържат една прослойка от населението, които никаква работа не вършат и не са свършили за всичките тези години на съществуване, тъй като положението на хората с увреждания с нищо реално не се е променило. Преди идването на демокрацията, държавата бе създала няколко специализирани учебни заведения за придобиване на знание на децата с увреждания, но всичко това се закри по настояване на НПО, с цел тези деца да учат в масовите училища, което реално не се случи и тези лица останаха списъчен брой на всичките тези НПО за покриването на критериите на защитаването от тях измислени проекти с цел получаване на наготово дадени пари.

Източник: Системата ни убива

*********************************************************************************************

МАЙКИТЕ: Всички българи да се обединим на 30 юли, да прекъснем геноцида и да спасим България!

Всички истински българи, които искат да се обединим в тази кауза и да прекъснем геноцида върху българския народ нека се присъединят към нас на 30.07.2018 г. от 17:00 ч. пред НС. В 17:30 тръгваме с шествие към МС, където силно ще извикаме "Системата няма да ни убие"! Нека всички управляващи разберат, че ние сме по-силни от тях и ще се борим да осигурим бъдеще за нас и нашите деца!

Нас не ние страх от провокации и заплахи! Затова каним всички българи да се обединим и спасим България!

Молим всички да бъдат с черни тениски!

*********************************************************************************************

Разделяй и владей...! И безочлив както винаги!* >> Борисов: Готов съм да се разбера с майките, но ще замразим пенсиите и ще спрем да строим АМ Хемус

Разделяй и владей! Следвайки тази максима древните римляни са властвали над тогавашния цивилизован свят. Трябва да признаем на премиера Борисов, че е усвоил до съвършенство римската максима и умело я прилага вече трети мандат.

Днес премиера избухна с нова порция от бисери. По повод протеста на майките на деца с увреждания и техните искания Борисов заяви: „Готов съм да работя и да се разберем – това можем да дадем тази година, това позволява бюджета. Другото е да обясним – замразяваме заплатите и пенсиите или спираме “Хемус” и даваме тука. “

Настройването на хората едни срещу други е запазена марка на Борисов и досега сработваше безупречно. Протестите и проблемите с лекота се тушираха като Борисов противопоставяше работещи срещу пенсионери, бизнес срещу синдикати, майки срещу пенсионери, овцевъди срещу земеделци, едни нуждаещи се срещу други.

Майките на деца с увреждания обаче вече втори месец протестират и нищо до момента не ги спря. Първоначално ги игнорираха, после обявиха за платени, спретнаха контрапротести, но нищо не ги отказа. Това явно изнервя Борисов и той отново прибягна до познатите си похвати на противопоставяне.

Цинично е вместо да намериш начин за решаване на проблемите, най-безсрамно да обвиняваш майките за тежкото положение на пенсионерите или обратно. Истинските виновни обаче сме ние, защото позволяваме това!

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://varnahot.com/

*********************************************************************************************

Балалайките на премиера* >> Борисов за хората с увреждания: Трите закона трябва да влязат заедно

Срещам се и говоря всеки ден. Ще се срещнем и с тях. Това са една част от хората. Други пък имат други изисквания и желания. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод протестите на различни организации на хора с увреждания.

Борисов бе в Нови пазар, където присъства на церемония по откриване на обновените административни сгради на полицейския участък и пожарната.

„Накрая, който каквото и да приказва, става въпрос за много пари. Днес кметът цяла сутрин ме обикаля и ми мрънка за 3 млн. лв. за реката в Нови пазар, защото лятно време миришело. Върви и ми обяснява, че вашата спортна зала също се нуждаела от ремонт. В края на краищата един бюджет затова се прави в парламента по наше предложение и трябва да обхване цялата част, всяко едно нещо от държавата. Ще се видя с тях, ще преценим.Желанието ми е трите закона, ако могат да влязат заедно, за да видим за колко пари става въпрос“, заяви Борисов.

По думите му е ясно, че наведнъж не могат да се дават. „Да направим някакъв план в следващите години. Ако всяко правителство досега си е вършело работата, нямаше да се налага да правим по три сгради наведнъж“, посочи той.

Премиерът отбеляза, че за последните години над 20 милиона са влезли в Нови пазар. „Сега знам, че се работи по 3-4 проекта. Сега се строи още един гръцки завод, винарната промишленост се развива много добре. До една-две години доста неща още се направят. Ако искаме да вдигаме БВП, да върнем хората в България, трябва максимално бързо да развиваме инфраструктурата - това, което правим. В тези пожарни, полицейски управления, общини и блокове живеят и работят българи, когато им създаваш нормални условия за работа - те си идват“, подчерта Борисов.

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.actualno.com/

*********************************************************************************************

Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания

Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива" и Добри Стоянов-член на Съюза на слепите

Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания. От постовете им във фейсбук става ясно, че те нямат нищо общо с контрапротеста, организиран от шефове на Съюза.

Страдащите открито се противопоставят на опитите за разделение на страдащите.  Признават, че не желаят между тях да има разцепление, като настояват за открит диалог. Някои от тях разказват за възхищението си от силата и волята на майките, готови да отстояват до край интересите на децата си. Добри Стоянов от Съюза на слепите пише във фейсбук: „Запознах се с две прекрасни и изключителни жени-Валентина Милева и Вера Иванова. Валя, благодаря ти за красивите спомени които остави в мен! А снимката, която ще кача,  е от  запознанството ми със невероятната Вера Иванова! Вера е една прекрасна майка, много силна жена и е жена със голямо сърце! Надявам се да се убеди, че в запознанството ми със теб няма абсолютно нищо провокативно! Никога не бих си позволил  да те обиждам или руга“, споделя възхищението си Добри. Заради срещата си с двете жени, както и с омбудсмана Мая Манолова, се определя като „най-щастливия човек“. 

Все още не е ясно как столична община е разрешила на едно и също място да се проведе протест и контрапротест. Оказва се, че според нормативните документи на общината, това не би трябвало да се допуска.  В Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, в чл. 20, ал. 1 се казва: „Когато след изтичането на двадесет и четири часа от получаването на уведомление от даден организатор, постъпят уведомления за провеждане на други прояви за същото време, място и път на движение съответните органи осигуряват провеждането само на проявата по първото уведомление“. 

В ал. 2 пък се доуточнява:  Когато са постъпили уведомления от няколко организатори за провеждането на различни прояви в едно и също време, място и път на движение преди изтичането на двадесет и четири часа от постъпването на първото уведомление, съответните органи на общинската администрация съдействат за постигане на съгласие между заинтересованите организатори за безконфликтно провеждане на планираните прояви в различно време или място. Ако съгласие не бъде постигнато, органите на общинската администрация осигуряват провеждането на обществената проява, за която е пристигнало първото уведомление. 

Нарушаването на наредбите доказва тезата, че атаката срещу майките прилича на организация на държавно ниво. 

Редовите членове на Съюза на слепите подкрепиха майките на деца с увреждания. От постовете им във фейсбук става ясно, че те нямат нищо общо с контрапротеста, организиран от шефове на Съюза.

Страдащите открито се противопоставят на опитите за разделение на страдащите.  Признават, че не желаят между тях да има разцепление, като настояват за открит диалог. Някои от тях разказват за възхищението си от силата и волята на майките, готови да отстояват до край интересите на децата си. Добри Стоянов от Съюза на слепите пише във фейсбук: „Запознах се с две прекрасни и изключителни жени-Валентина Милева и Вера Иванова. Валя, благодаря ти за красивите спомени които остави в мен! А снимката, която ще кача,  е от  запознанството ми със невероятната Вера Иванова! Вера е една прекрасна майка, много силна жена и е жена със голямо сърце! Надявам се да се убеди, че в запознанството ми със теб няма абсолютно нищо провокативно! Никога не бих си позволил  да те обиждам или руга“, споделя възхищението си Добри. Заради срещата си с двете жени, както и с омбудсмана Мая Манолова, се определя като „най-щастливия човек“. 

Все още не е ясно как столична община е разрешила на едно и също място да се проведе протест и контрапротест. Оказва се, че според нормативните документи на общината, това не би трябвало да се допуска.  В Наредба № 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, в чл. 20, ал. 1 се казва: „Когато след изтичането на двадесет и четири часа от получаването на уведомление от даден организатор, постъпят уведомления за провеждане на други прояви за същото време, място и път на движение съответните органи осигуряват провеждането само на проявата по първото уведомление“. 

В ал. 2 пък се доуточнява:  Когато са постъпили уведомления от няколко организатори за провеждането на различни прояви в едно и също време, място и път на движение преди изтичането на двадесет и четири часа от постъпването на първото уведомление, съответните органи на общинската администрация съдействат за постигане на съгласие между заинтересованите организатори за безконфликтно провеждане на планираните прояви в различно време или място. Ако съгласие не бъде постигнато, органите на общинската администрация осигуряват провеждането на обществената проява, за която е пристигнало първото уведомление. 

Нарушаването на наредбите доказва тезата, че атаката срещу майките прилича на организация на държавно ниво. 

Източник: https://frognews.bg/

********************************************************************************************* 

СИСТЕМАТА НИ УБИВА - ВСИЧКИ, а властта просперира! 
30.07, 17 ч. Народното събрание

Николай Гешев - регионален координатор на Движение „ДНЕС“

Готови ли сте да излезете на 30 юли в 17 ч. пред парламента? Аз – ДА! И с мен още стотици.

Готови ли сте да подкрепите справедливия протест на майките за бъдещето на техните - нашите деца?

Готови ли сте да подкрепим националната кауза и борба на Слави за справедливост в България, за безусловно изпълнение решенията на народа от референдума?

Готови ли сте да докажем своята солидарност, своята увереност, че промяната е започнала и само от мен, от вас, от всички нас зависи дали ще я доведем до самия край?!

Дълги години съм координатор на Движение „ДНЕС“ и винаги съм се борил и се боря и днес за справедливост.

Опитвах се да следвам, следвам и днес категорично целите на нашата организация за да бъдем ефективен коректив и опозиция на поведението и действията на политиците, да наблюдаваме за спазването на дадените от тях обещания, да осъществяваме граждански мониторинг върху решенията и дейността на властта, да координираме усилията на гражданите за диалог с управляващите, да представляваме и отстояваме интересите на всички българи. Да помагаме на хората в  разрешаването на техните проблеми!

Участвам във всички инициативи на Движението, защото съм убеден, че от нас, гражданите зависи накъде, кога и как  ще се завърти колелото на промяната. Ако мълчим ако се спотайваме и се оплакваме само на маса с чаша ракия и винце в ръка, нищо няма да се случи. Нищо няма да се промени!

Трябва да действаме, да се борим, да се съпротивляваме, трябва да се обединяваме!

Правих мониторинг на местната власт, събирах подписи срещу монополите, заедно с всички от "ДНЕС" и гражданите събрахме 700 000 подписа! 700 000 подписа и надежди!

А от НС нищо...! От НС и МС, нищо, защото са с тях, с монополите и заедно ни дерат, по 100 кожи ни свалят и по 100 кожи ни дерат! Със зъби и нокти се борих за отмяната на лятното часово време. През последните три години посветих живота и работата си на каузата за Референдума, иницииран от Слави Трифонов. Заедно привлякохме 700 000 граждани да положат своите подписи за промяна в България. В Референдума участваха 3,5 млн. Българи, от които 3 млн. категорично казаха "ДА" и на трите въпроси. Уви, те не бяха чути от властта и нейните, не нашите 240 депутати в парламента, който се подигра лицемерно с нас - българите!

Радвах се на успехите и скърбях, когато осъзнавах колко е трудно да се справим с оялата се власт и нейните креатури от т.нар. опозиция. Нито веднъж обаче, при нито една идея, при нито една кауза, колкото и добра и благородна да беше тя, държавата и нейната власт не застанаха зад нас. Не ни подкрепиха и не се вслушаха в десетките писма, които пращахме, хилядите подписи, които събирахме, спонтанните протести, които организирахме.

Народното събрание, политическите партии, министрите не ни отговаряха или изпращаха дежурните си и кортуазни писма с благодарности, за това, че сме ги информирали за собствените им престъпления. Държавата остана глуха и няма за нас. 

Презира и унижава всеки ден и всеки час, нас - народа!

И днес вече близо два месеца след началото на справедливия протест на майките, зад които нашето Движение застана твърдо и безусловно, властта отново нехае, отново ги обижда и цинично унизява. Нещо повече, в края на месец май депутатите дори не допуснаха майките в сградата на парламента, защото бяха облечени с тениски „СИСТЕМАТА УБИВА ВСИЧКИ“.

Нито една политическа партия не се заинтересува от тях. Нито една!

Точно както нито сини, нито червени, нито зелени не се интересуват от баба Дора, от Босия, от бедните пенсионери, от отчаяните земеделци, от подтиснатите учени, учители и лекари... Партиите нехаят – за нас, за вас, за България. За целия наш народ .

Вече повече от месец и половина Движение „ДНЕС“ подкрепя и подписката, стартирала от гражданска инициатива от Благоевград в подкрепа на Референдума, Слави и българските майки. Разрастваме се, отворят се нови пунктове, събират се доброволци, готови да отделят от времето и средствата си за благородна кауза. Вече са събрани десетки хиляди подписи.

Днес България се обединява – около Референдума, около Слави, около болката на българските майки и бащи на болни деца. Обединява се срещу бедността, корупцията, обединява се срещу цензурата и колективното съсипване на държавата от ГЕРБ, БСП, патриоти, реформатори, ДПС, от всички!

На 30 юли от 17 ч. пред сградата на Народното събрание майките организират протест. Но не само в тяхна подкрепа.

Това е национален протест на всички отчаяни, протест срещу Системата. На онези, които не са успели да се преборят с монополистите, на онези, които дори не са могли да се самопредпазят от престъпността, на онези, които са били жертва на корупция, на онези, които са живели и живеят в бедност. На онези, всъщност на целия народ!

На 30 юли ще отидем и ние, които близо три години се борихме за референдума заедно със Слави и не се отказахме от него.

Ще бъдем там и ще заявим позицията си, да се покажем единни и да прекъснем геноцида върху българския народ като извикаме: "СИСТЕМАТА НЯМА ДА НИ УБИЕ !

Нека всички властници разберат, че ние сме по силни от тях!

Ние от Движение „ДНЕС“ подкрепяме още от самото начало протеста на майките. И не само тях. През дългите години от началото на нашето създаване ние сме доказали, че се борим срещу всички и всеки, който се опитва да потъпче правата, свободата и достойнството на българските граждани!

Ще го направим и сега!

И обединени ще сложим край на СИСТЕМАТА !

ЗАРАДИ  БЪЛГАРИЯ!

*********************************************************************************************

От майките за депутатите на изпроводяк: "За вас море, за децата ни мор!"

Майките на деца с увреждания на протест с пояси и топки

"За вас море, за децата ни мор". "Ето ги нашите бали, а вие си почивате на остров Бали!!!". "Приятно ваканцуване". Тези надписи на надуваеми пояси и плажни топки посрещнаха днес депутатите, които заседаваха за последно преди дългата им почивка. Народните избраници всяка година са във ваканция през целия август, а майките на деца с увреждания решиха да им напомнят по този начин, че техните проблеми още не са решени. 

Протестът от самото начало е под надслов "Системата ни убива", а от седмици пред парламента майките опънаха палатков лагер, за да напомнят на депутатите всеки ден, че децата с увреждания страдат без държавата да се грижи за тях. 

Исканията им все още не са разписани в законодателни промени, за каквито пое ангажимент социалния министър Бисер Петков.

Така че в понеделник в София ще дойдат родители на деца с увреждания от цялата страна и от парламента всички ще отидат на протест пред Министерския съвет.

По публикацията работи: Камелия Цветанова 

*********************************************************************************************

Слави: Не забравяйте, че едни майки се борят за живота на децата си!

Вижте видеото 

Уважаеми зрители, не забравяйте, че системата ги убива и става дума за едни майки, които се борят и правя всичко възможно за своите деца и за достойнството си и честа си.

Това е истината, а иначе в публичното пространство всеки един може да ми говори всякакви неща, но вие, уважаеми зрители, сами ще прецените по-добре.

********************************************************************************************* 

Граждани заедно с протестиращите родители! >> Звезда от "Фермата" подкрепи българските майки!

Сайт на Движение "ДНЕС" 

Звездата от "Фермата" Веселин Василев* излезе в подкрепа на родителите на деца с увреждания. В своя публикация на фейсбук профила си той обявява, че вече не може да търпи несправедливостите, с който се сблъсква всеки ден. Майорът е категоричен, че животът в България е станал прекалено труден и тежък, за да мълчи повече. 

Вижте пълния текст на неговото изявление: 

ПИСНА МИ!

Писна ми от депутати, които пренебрегват справедливите протести на родителите на деца с увреждания и ги подмятат като футболни топки!

Писна ми да съм беден и отчаян!

Писна ми да организират циркове в парламента!

Писна ми да се страхувам за живота на себе си и на близките си!

Писна ми два пъти годишно да ми увеличават цената на тока, а оттам и цените на всичко друго!

Писна ми да живея в най-корумпираната страна в Европа!

Писна ми да имам за управници хора, които не се съобразиха с желанието на 3,5 млн. българи на Националния референдум през 2016 г.!

Писна ми да слушам страданията на пенсионерите!

ПИСНА МИ ОТ ВСИЧКО!

От 27 юли се присъединявам към палатковия лагер на родителите на деца с увреждания. Заставам до българските майки!

Ще се боря за правата си като българин, като човек, който иска достоен живот, който вижда несправедливостите и вече не може да ги понесе,като човек  който настоява,иска   справедливост. Ще се боря за тези деца, които днес са жертви на Системата!

Елате с мен! Да  подкрепим  тези майки и бащи! Да ги подкрепим  срещу Системата! Защото СИСТЕМАТА НИ УБИВА -ВСИЧКИ!

Аз знам, че не съм сам. Знам, че зад мен и с мен стоят хиляди достойни граждани, готови за промяна.

Да им го докажем!" 

Източник - https://www.facebook.com/

Veselin Vasilev 

Бележка на редакцията: Веселин Василев е с активна гражданска позиция, активист и доброволец от  подписката за провеждането на националния референдум 2016 г., иницииран от Слави Трифонов за промяна на политическата система в България. Припомняме, че 54-годишният майор от резерва Веселин Василев от Добрич не стигна до финала на риалити формата "Фермата", но натри носовете на много по-млади хора с физическата си сила и воля за победа.

Все повече стават доброволците, готови да подкрепят справедливия протест на родителите на деца с увреждания. На 30 юли от 17 ч. майките и бащите организират грандиозен протест пред сградата на Народното събрание. 

********************************************************************************************* 

Майките с обръщение към всички нас! >> Облечете черни тениски и елате на 30.07 пред Народното събрание

"Всички истински българи, които искат да се обединим в тази кауза и да прекъснем геноцида върху българския народ нека се присъединят на 30.07.2018 г. от 17.00 ч. пред НС в 17 и 30 тръгваме с шествие към МС и силно да извикаме "Системата няма да ни убие"! Нека всички управляващи разберат, че ние сме по силни от тях и ще се борим да осигорим бъдеще за нас и нашите деца! Нас не ние страх от провокации и заплахи! Затова каним всички българи да се обединим и спасим България! Молим всички да бъдат с черни тениски!", това написаха родителите на деца с увреждания на страницата си във Фейсбук. Припомняме, че на 30 юли (понеделник) от 17 ч. започва грандиозния протест на всички онези, които искат да променят Системата!

Източник: Системата ни убива 

*********************************************************************************************

Депутатите се уплашиха от майките пред парламента, извикаха жандармерията

Депутатите се уплашиха от майките на деца с увреждания пред парламента. В последният работен ден, преди да излязат в продължаваща повече от месец лятна ваканция, народните представители си извикаха жандармерия да ги пази от гнева на протестиращите майки.

По-рано депутатите отказаха да вземат снимки на деца с увреждания от майките. Страдащите хора закачиха на простор снимките пред стачната палатка, с надежда, че все пак ще погледнат лицата на децата в нужда. Наредиха пред входа на парламента надуваеми пояси и топки, напомняйки, че децата с увреждания няма да почиват, а ще стоят в палатката, надявайки се държавата да се сети за тях.  „Докато депутатите си почиват, някои от децата ни може би няма да дочакат есенната сесия на парламента. Просто ще си отидат“, каза пред Фрог нюз една от майките. 

Източник:https://frognews.bg/

*********************************************************************************************  

ПОЗОР! Докато България се тресе, майки протестират и плачат..., защото децата им умират...* >> Корнелия Нинова щрака с пръсти: „Месечина, месечина, йой, йой…“ /видео!/

Щрихи от родната действителност… 
ТОЛ-системи и майки, които трябва да Му се махнат от главата

Демагогия, лъжи и лицемерие на кило! ВИЖТЕ* >> Бойко пак противопоставя и унижава майките!

Брутална безочливост! ВИЖТЕ>> Синът на депутат от ГЕРБ оглавява контрапротест

България се обединява на 30 юли в протест срещу "СИСТЕМАТА, КОЯТО НИ УБИВА - ВСИЧКИ!"

Кървавата почивка на българските депутати

Помирителката...* >> Мая Манолова: Проблемите на хората с увреждания са еднакви, властта се опитва да ги противопоставя

Какво каза Слави?

Скандално! Обидно!* >> До 198 лв. помощи за хората с увреждания

Гневът на майките: Самозабравиха се! Ще излезем на бой със стихиите

Време е да изхвърлим боклука* >> Депутати отказват да вземат снимки на деца с увреждания, бягат панически

Мафията и статуквото, обединени заедно срещу майките и народа!

Оправдания, шикалкавене и подливане на вода срещу справедливите искания на майките

Бездушната власт* >> Майки на деца с увреждания подаряват пояси на депутатите

Протестите - мечтата на Борисов (ОБНОВЕН)

Провокации към протеста на майките на деца с увреждания

Обръща ли се палачинката...!?!* >> Мая Манолова става посредник между двете групи протестиращи с увреждания

Англия подкрепи подписката в подкрепа на Референдума и българските майки

Екарисажът в Шумен в подкрепа на родителите на деца с увреждания

Майките: Да изпратим заедно петък от 9ч. депутатите

Провокации към протеста на майките на деца с увреждания

Да се събудим днес, защото утре може и да няма

Движение „ДНЕС“: 
Да подкрепим подписката „ЗА“ референдума!

ВИЖТЕ къде може да се подпишете в подкрепа на Референдума, Слави и българските майки

*********************************************************************************************71036