Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Ново превъплъщение: ...
Ново превъплъщение: Борисов предложи КПП-тата да пропускат в часови зони различни видове работници

Ново превъплъщение: Борисов предложи КПП-тата да пропускат в часови зони различни видове работнициЛипсва ми социалното общуване - да пориташ топка, да отидеш на театър. Омръзна ми през два метра да гледам Томислав, Мутафчиев, Горанов, призна премиерът

 

Би могло мярката с КПП-тата на входовете и изходите на градовете да претърпи промени. Това значи от 5 до 6 ч. сутринта да минават един тип работници, от 6 до 7 ч. - други, от 7 до 8 ч. и т.н., заяви премиерът Бойко Борисов във Facebook видеоразговор с "Господари на ефира".

Всяка мярка е с разбиране, че не трябва да има струпване и все пак предприятията, заводите трябва да продължат да работят, защото в противен случай колапсът ще е пълен. Голям проблем ще са автомобилните заводи. А те там са 250 000 души. По правилото 60/40 там ще отидат минимум милиард и половина - два, пресметна Борисов.

Той е категоричен, че в България строгите ограничителни мерки са въведени навреме и дават резултати.

Цигари и бира струват колкото една маска

Спряхме задължителния характер на заповедта за маските, но умоляваме да се носят. В най-лошия случай не е вредно, а полезно. Една маска може да ушие всеки, прави се трагедия от всяко нещо. Цигари и бира струват колкото една маска, отбеляза премиерът.

По думите му въпросът не е в това да има 5 000 лева глоба на хора без маска, а да се осъзнае важността да си отговорен и да не заразяваш останалите.

"Системите са пълни с пари"

Борисов е категоричен, че предложението за актуализация на бюджета има за цел да сме подготвени с финансови буфери:

"Не е казано, че ще изхарчим до 10 милиарда дълг. Колкото по-малко изхарчим, за да минем кризата, толкова по-добре. За да имаме след това - да вдигнем икономиката, растежa и конкурентоспособността"

Затова го правим - за да имаме актуализация до края на годината, за да не се налага непрекъснато да тичаме в парламента. Ами ако утре и в парламента има карантина? И те са хора, както и ние, както и щабът, както и всички останали. Просто искаме да се подготвим. Системите са пълни с пари. Иначе откъде даваме 50 милиона повече за пенсионерите за Великден, откъде правилото 60/40 въвеждаме? - попита премиерът. 

"Омръзна ми през два метра да гледам Томислав, Мутафчиев, Горанов"

След кризата - дай, Боже, тя по-бързо да мине - представете си какво ще става в ресторанти, дискотеки, по хотели по морето. Каква радост ще бъде! Тогава те ще наваксат печалбите, прогнозира Бойко Борисов.

Мине ли - след три дни ще се забрави. Българите са такива. И аз включително. И като мине, искам един репортаж - да обиколим нощна София, Варна, Бургас. Но само да мине! - пожела си той.

Най-много ми липсва социалното общуване - да се събереш, да пориташ топка или да отидеш на театър, на кино. Мен ми омръзна през два метра да гледам Томислав, Мутафчиев, Горанов, призна премиерът.

Социалното общуване е най-ценното, което сме загубили към момента. Не парите, нищо останало. Сега е важното да избутаме тези един-два месеца. Кризата ще свърши, когато намерят лекарство за коронавирус. Ключовата дума е лекарство, категоричен е Борисов.

 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.offnews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Държавата е паднала от ръба! Отдавна!

Бойко Борисов е още тук – или как се оцелява от ден до пладне

Мръсните тайни на българския коронавирус, или как властта пак ни „приспа“, че у нас зараза нямало
123646