Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Ножът опря до кокала...
Ножът опря до кокала >>  Премиерът разпореди спиране на строежа на небостъргача

Ножът опря до кокала >> Премиерът разпореди спиране на строежа на небостъргача "Златен век"Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Дирекцията за национален строителен контрол да действа съобразно своите компетенции и строежът на небостъргача "Златен век" да не продължава, съобщиха от правителствената информационна служба.

На среща при министър-председателя, кметът на София Йорданка Фандъкова отново заяви, че разрешението за строеж на сградата в столичния квартал "Лозенец" е изтекло. Фандъкова поиска от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова да бъдат предприети действия по спиране на строителството на сградата.

Министър Аврамова информира премиера Борисов, че след окончателното приключване на проверката на ДНСК са констатирани съществени отклонения при строителството, които дават достатъчно основания за спиране на строежа.

На базата на всички факти и обстоятелства по приключилите проверки на ДНСК и Столична община, и докладваното от министър Петя Аврамова и от кмета Йорданка Фандъкова, Бойко Борисов разпореди на ДНСК да действа съобразно своите компетенции и строежът да не продължава.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://dnes.dir.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Мафията е държавата: Граждани посочиха съдебно решение, което опровергава ДНСК за "Златен век"

Протести срещу строежа на "Златен век"

До 4000 евро на кв. м в небостъргача на „Артекс”. Хората на ГЕРБ са действали като ОПГ

Битката на жители на "Лозенец" срещу "Златен век" продължава с нов протест

 


95116