Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / О, спомняте ли си, г...
О, спомняте ли си, госпожо...?<br>Февруари 2013-а на контрапротест, подкрепящ ББ, ГЕРБ доведе и...

О, спомняте ли си, госпожо...?
Февруари 2013-а на контрапротест, подкрепящ ББ, ГЕРБ доведе и..."подкрепящи" прасета, а премиерът подаде ОСТАВКАИнформационен сайт „ДНЕС“


 

 

 

 

Ще докарат ли днес мисирки вместо грухчовци? 

Както Движение "ДНЕС" вече информира, довечера в столицата се очаква контрапротест, който да подкрепи премиера Борисов. За събитието гербаджиите събират поддръжници от цялата страна, които организирано ще бъдат извозвани с автобуси коли и микробуси към София. Събитието е насрочено за 19 ч. пред Министерски съвет, става ясно от постове в различни групи в социалните мрежи

 

Да си припомним един такъв контрапротест през февруари 2013-а. Годината беше белязана с редица знаменателни политически събития: два парламента, три правителства, предсрочни избори, протести, контрапротести и национален ядрен референдум. Да добавим, разбира се, и атентата срещу Ахмед Доган. Кабинетът "Борисов", който се радваше на достатъчно подкрепа в парламента от групата на ГЕРБ и независими депутати, подаде оставка на 21 февруари – на 11 ден от национални социални протести срещу цената на тока и монополите.

 

В 13 ч. пристигна очакваната офанзива от четири трактора и добитък в подкрепа на Бойко Борисов

 

Докато депутатите гласуваха оставката на кабинета, пред сградата започнаха да прииждат хора. Събраха се около 2000 души с предварително раздадени знаменца на ГЕРБ, докарани преди това с рейсове и скандиращи "Искаме си Бойко".

Кулминация в организираната масовка бе камион с прасета и надписи на кабината "Бойко – кръстник на свиневъдите" и "Бойко, ако теб те няма, няма да ни има и нас" и украсен със знаменца на ГЕРБ, който бе паркиран до катедралата "Св. Александър Невски". Тогавашният земеделски министър дирижираше скандиранията и милозливо помоли фермерите да махнат прасетата от площада, за да не мръзнат и да не се стресират животните. Някои по-възрастни присъстващи се умилиха и коментираха, че Найденов бил жалостив не само към хората, но дори към прасетата.

 

В подкрепа за Бойко. Снимка: Сергей Антонов

В подкрепа за Бойко. Снимка: Сергей Антонов


Пред Народното събрание бяха паркирани демонстративно и няколко трактора на земеделци. 

Освен земеделска и животновъдна сила, бившият тогавашен и сегашен премиер бе подкрепен също от докарани жители на Банско, начело с кмета си, представители на фирма "Титан" и техни служители, както и от добре строен и "спонтанно" скандиращ партиен актив. Изви се и хоро, под съпровода на няколко гайдари. Борисов излезе пред поддръжниците си, придружаван от заместника си Цветан Цветанов и част от министрите. След кратка реч той помоли присъстващите да се разотидат...

Интересно, довечера какви ли животинки ще докарат от ГЕРБ на контрапротеста? Може би мисирки? И кой ли ще ръководи хвалебствените излияния към Борисов, като Цветан Цветанов, след като се отрече от партията и от БОС-а си, го няма вече?!

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Хора от ГЕРБ, помислете в автобусите!

Активисти с платени автобуси пристигат в София на контрапротест, организиран от ГЕРБ

Безумната власт >> Плащаме 40 млн. на НСО да ни пази от демокрацията

ГЕРБ стяга контрапротести

Журналистът Татяна Кристи: Ай сиктрир, бе! Този народ няма ли да се ядоса най-после?

Многохлядият протест: Гешев е позор!", "Мафия", "Борисов - оставка и затвор"!

Протест ЗА СВОБОДА пред президентството! >> ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА! Призив на Бабикян, проф. Минеков и адв. Хаджигенов (ОБНОВЯВА СЕ)

Мая Манолова на протеста: Борисов, отиди си с мир. не предизвикай безредици

Президентът Радев пред протестиращото множество: Не на страха. Мутри - вън!

 

 

 


130075