Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Община Габрово предс...
Община Габрово представя инфраструктурните проекти за следващия програмен период

Община Габрово представя инфраструктурните проекти за следващия програмен периодКметът на община Габрово Таня Христова и екипът на проект „Техническа помощ за подготовка на Община Габрово за следващия програмен период 2014 – 2020“ ще представи на пресконференция в сряда, 16 декември, изпълнението на проекта.

 

В пресконференцията ще се включат членове на проектантските екипи, за да представят съдържанието на изготвените работни проекти, както и организацията на „ДНЕС”-Габрово като представител на гражданското общество.

 

Изготвени са работни проекти за подобряване на градската среда, образователната, социалната и културната инфраструктура, мерки за въвеждане на интегриран градски транспорт и енергийна ефективност. 

 

Разработките предвиждат благоустрояване на парк „Колелото“ с прилежащи квартални пространства, реконструкция на кръстовището при Шиваров мост, ул. „Емануил Манолов“ и ул. „Чардафон“, Източна градска улица, енергоспестяващи мерки в основните училища „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Цанко Дюстабанов“, модернизиране на Дома на културата, преустройство на бившето училище „Радион Умников“, кръгови кръстовища в кв. Трендафил и на гаровия площад.

 

Дейностите са заложени в инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на общината. Те ще бъдат предложени за финансиране по оперативната програма за регионално развитие през следващия програмен период 2014-2020 г. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 549 660 лева.

 


8424