Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Очаквано! И Валерия ...
Очаквано! И Валерия Велева... смени плочата: Ерата

Очаквано! И Валерия Велева... смени плочата: Ерата "Борисов" свършва (ВИДЕО)Най-неприемливото с случая е, че всички те се замерват с определенията "мутра" и "мафия", коментира журналистката

 

Мисля, че ерата "Борисов" свършва. Мисля, че това, което направи гл. прокурор с вкарването на въоръжени представители на спецпрокуратурата, за да тарашат два кабинета на негови съветници преля чашата. Повечето хора приемат Президентството като една абсолютно независима институция. Така коментира в студиото на ФАКТИ събитията от последните дни журналистът и гл. редактор на "Епицентър" Валерия Велева.  

"Искам да подчертая, че тези двама съветници имат проблеми с прокуратурата, нямат имунитет. Въпросът е как беше направена тази акция. Те можеха да бъдат разпитани, арестувани без тази показност, кабинетите им можеха да бъдат обискирани, без това да става с жандармерия, с блокиране на Президентството, с викане на медии, за да се получи абсолютен панаир. С това се унижава не само Президентството, а държавата. Всички институции в България в момента са омаскарени. Най-неприемливото с случая е, че всички те се замерват с определенията "мутра" и "мафия", коментира Велева.

Според нея институционалната война, в която е въвлечена държавата е пагубна.

"Гл. прокурор беше избран с мисията да накаже олигархията, да бъде човекът, който ще въздаде правосъдие в цялата порочна система на олигархични зависимости. За съжаление, той влезе на политически терен с политически определения и превърна президента в свой враг. А те трябва да бъдат от едната страна на барикадата срещу олигархията", каза тя. 

"На обществото бяха поднесени толкова много скандали, че в един момент то не можеше да ги поеме с разума си и да реагира адекватно. И снимките, и записите - управляващите смятаха, че всичко това може да мине в графата "забавление"", смята Велева.

Относно последните появи на Борисов и поведението му тя коментира: "Не можеш да се сърдиш на народа си, че не те харесва, защото мярката на народа дали харесва един управник или не това е начинът на неговия живот, а от публиката на протестите аз съм изключително впечатлена: от младите хора, от семействата с малки деца, бъдещи майки. Репортажите показаха, че тези хора са гневни, защото не живеят този живот, който те смятат, че им се полага. Учудвам се, че това управление, което имаше нюх да комуникира с обществото, имаше усещането как да води диалога. В момента те са загубили това усещане, загубили са майсторството си, което имаха досега за диалог с хората", допълва журналистката. 

"Огромната изненада беше за мен, че в София, където е най-голямата организация на ГЕРБ, където е най-силният кмет на ГЕРБ, да докараш с автобуси от провинцията държавни служители, за да те подкрепят на митинг... Просто не можех да повярвам, че ГЕРБ са стигнали дотам", допълни тя.

Целия разговор с Валерия Велева гледайте във видеото:

 


   

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://fakti.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Илиян Василев: Вие във властта - обречени сте!

Уплашеният Борисов... влачи уплашени, преяли с власт и блага гербаджии след себе си

"Ройтерс": Прокурорски набези разгневиха българите

Ден пети: Протести за ОСТАВКА на правителството! Днес, понеделник от 17 ч. всички ЗАЕДНО при фонтана пред Президентството! ДА ЗАЩИТИМ ДЕМОКРАЦИЯТА!

Бакалов: Управляващите изглежда ще пожертват Гешев и ще искат да направят нов кабинет


130376