Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оказваме се съвсем б...
Оказваме се съвсем боси

Оказваме се съвсем босиВсяко чудо - за три дни. Точно така се получава и с протеста на Николай Колев-Босия. Поразшумя се в края на миналата седмица, изказаха се президентът Румен Радев, председателят на парламента Цвета Караянчева, пообиколиха телевизионните студиа познати капацитети да изкоментират колко прав е Босия или колко е луд – според съответния експертен капацитет, и толкова. Намериха се други теми – кеф ти да спасяваме деца от пещера в Тайланд (най-вече), кеф ти радиация на плаж до Черноморец, кеф ти дъждове и наводнения.

През това време обаче Босия не спира с гладната стачка – за кауза и принципи, против корупцията, водеща до убийства по пътищата ни, и съвсем скоро може да се стигне дотам, че да няма как животът му да бъде спасен. На Босия не му обръщат внимание основните виновници за протеста му – транспортният министър Ивайло Московски и депутатите. Изявления на Московски и председателя на Народното събрание Цвета Караянчева имаше, но те бяха медийни фойерверки – нито един от тях не отиде да поговори с Николай Колев лице в лице. Човекът всьо и вся в това подобие на държава – Бойко Борисов, също не се появи, даже по медиите - той пак е на важни-важни срещи по Европата, още си мисли, че го вали европейски дъжд. "Алтернативите му" - Румен Радев и Корнелия Нинова – тоже. Радев мина с едно писмо, което едва ли дори сам е писал и замълча – трябваше да ходи при Ердоган все пак. Никой не се появи, защото няма какво да му кажат на Босия, няма и как да му обяснят каквото и да е – най-вече за съществуването си. Също както и на всички нас.

Сега вече останаха малко въпроси – ще събуди ли Колев гражданска енергия? Какво може да ни събуди, ако не неговата постъпка и евентуалната му, недай Боже, смърт? Ако не може да ни събуди, значи си заслужаваме всичко, което и без това си търпим.

Днес, 11-ти юли, предстои "Походът на Гневните Боси! Камарата на Босите", организиран от движение "Боец". А утре, 12-ти юли, има събитие под надслов "Живот за Босия". Едното е пред Министерския съвет, другото – пред парламента. И ако не искаме и двете да са еманация на предсмъртните ни конвулсии като общество, време е да отидем.

 

Източник: https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

От какво се страхува властта* >> Валентин Радев призова Николай Колев-Босия да прекрати стачката си

Босия в настъпление: МВР погазва конституционните ми права!

Босия и негови привърженици отново протестираха пред парламента

Не умирай, човеко

Те - богати; ние - бедни и бити

Босия с остри реакции - към зам.-министър, тв експерт и работеща като журналист

Николай Колев - Босия: Ще гладувам докрай, следвам примера на Исус

Няколко изречения за Босия

Животът е безценен! Не и в тази - нашата държава

Показва ли ни пътя Босия?

Продължава гладната стачка на Николай Колев – Босия

Управленска наглост!* >> Цвета Караянчева: Шепа хора аплодират пътя на Босия към смъртта

Кольо босия ще си иде. Вие, санирани роби, ще гласувате за мутрата, а за босия ще дрънкате, че бил луд лумпен. Несретниците се вие, драги, спотайващите се

Босия до президента: Вашите съветници явно са подготвяни в училище за бавно развиващи се. Вместо да се срещнете с мен и да ви дам документи, за да свикате съвет по национална сигурност, на 24-тия ден ми пишете възглупаво!

Това е държавата – кочина на измислената „европейска личност на годината“!

Босия: Транспортният министър лъже като дърт циганин! Къде живеем, българи?

Безочие* >> Президентът към Николай Колев-Босия: Моля да прекратите Вашата гладна стачка

Движение "ДНЕС": Да го подкрепим!* >> Няколко изречения за Босия

Напрежение пред парламента, поддръжници на Босия във вериги

Защо гладува Босия?!?

Денят на протестите приключи с Босия

И Стара Загора подкрепи гладната стачка на Босия

Движение „ДНЕС“: 
Подкрепяме Николай Колев-Босия в борбата му срещу Системата!

Босия трябва да умре

Правозащитникът Николай Колев-Босия пред сайта на "ДНЕС": Управляват ни криминално проявени хора
69085