Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Окончателен край на ...
Окончателен край на ГЕРБ-илюзиите >>

Окончателен край на ГЕРБ-илюзиите >> "Фолксваген": Не търсим ново място за завода си, проектите са замразениГерманският концерн "Фолксваген" не търси ново място за завода си.

Това заяви член на управителния съвет на компанията, цитиран от "Ханделсблат". Пред журналисти Андреас Тостман, който отговаря за производството, поясни, че "Фолксваген" следи внимателно турската офанзива в Сирия. "Не сме притиснати от времето и затова решението ни, къде ще построим завода, в момента е замразено", допълни Тостман, предаде БНР.

Припомняме, по-рано "Фолксваген" отложи окончателното си решение дали да построи своя нов завод за автомобили в Турция на фона на международните критики по отношение на турската военна операция в Северна Сирия и опасенията за сериозно накърняване на репутация на немския автомобилен производител.

"Ние наблюдаваме внимателно настоящата ситуация и гледаме със загриженост текущите развития", заяви говорител на компанията, цитиран от "Ханделсблат".

По-рано този месец "Фолксваген" създаде филиал в западната провинция Маниса в Турция, като от компанията заявиха, че все още се намират в последната фаза на преговорите и че не е взето окончателно решение за строежа на автомобилния завод за 1,3 млрд. евро.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://m.novini.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Цветан Цветанов - новият Решетников

Имаше ли живот преди Бойко?

Нова мигрантска опасност назрява от юг: Защо Борисов за пореден път отписа Шенген

Драги ми Смехурко, вижда му се краят!

Не МУ благодарете..., много мирише!

 

 


 

115209