Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Оправдания! >> Бонев...
Оправдания! >> Бонев за Елен Герджиков: Имат мнозинство, независимо за кого съм гласувал

Оправдания! >> Бонев за Елен Герджиков: Имат мнозинство, независимо за кого съм гласувалБорис Бонев, избран за независим общински съветник, коментира пред БТВ, че е абсурдно да го обвиняват в колаборации или управленска подкрепа за ГЕРБ, той се чувства добре и има много работа.

Вотът е таен, а Бонев е принципен човек и иска така да си остане, защото има принципност в тайния вот.

По думите му, управляващата партия знае, че няма как да получат тази подкрепа. Бонев добави и че представлява 40 000 души и е нормално да бъде заместник председател на СОС, за да защитава избирателите си. 

Обвиненията, че съм дал гласа си за Елен Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, с или без моя глас, независимо за кого съм го дал, обяснява независимият общински съветник. 

В края на първото заседание на Общинския съвет бе избран новият председател на СОС - старият шеф - Елен Герджиков от ГЕРБ. Той бе избран при тайно гласуване при гласували 60 общинари с 33 гласа "за".

"Процедурен въпрос е гласуването за председател на Общинския съвет, свързан с конституирането и вършенето на работа на Общинския съвет", коментира Бонев.

Според него, партията, която е спечелила най-много мандати и е управляваща, е нормално да има председател.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: www.news.bg
117140