Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оправдания и... голя...
Оправдания и... голям страх! >> Порожанов след оставката:Положих всички усилия работата в земеделското министерство да върви успешно

Оправдания и... голям страх! >> Порожанов след оставката:Положих всички усилия работата в земеделското министерство да върви успешноПорожанов с първи коментар след хвърлената оставка!

 

Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно, заяви той 

 

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов подаде оставката си пред премиера Бойко Борисов, тъй като не желае атаката срещу него да влияе върху правителството.

Това съобщиха и от ресорното му ведомство, след като преди това новината дойде от правителствения пресцентър.

 

"Смятам, че положих всички усилия работата в едно от най-големите като обхват министерства да върви успешно", заяви министър Порожанов.

 

"В сектора има много проблеми и със сигурност не всички са решени, но за всеки е направен опит за намиране на балансирано и справедливо решение. Резултатите за развитието на земеделския отрасъл ясно показват възходящата тенденция, такава се отчита и по отношение на износа на селскостопански стоки.

Министерството изнесе изключително успешно Председателство на Съвета на ЕС с организирането на десетки събития и напредък по най-важната тема за сектора - Общата селскостопанска политика след 2020 г.

 

В този период активно беше поставена темата с борбата срещу двойните стандарти при храните, която намери решение в пакета директиви, приети от Европейската комисия и Европейския парламент. Комуникацията със сектора винаги е била открита и прозрачна за поставянето, разглеждането и решаването на всички належащи въпроси", отбеляза още той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Бягство, в опит за спасение...! >> Порожанов подаде оставка, Борисов я прие

Богопомазаното от ГЕРБ & ДПС сем. Порожанови с уникални декларации сред близо 80 000 други!

Недосегаемият Порожанов! Не за първи път искат оставката му! Но кой ли го пази? КОЙ...!?

Порожанов – човек на КОЙ и ТОЙ! Да чакаме ли да му подадат оставката...!?

Ще продължи ли закрилата премиерът?! >> Проверката на КПКОНПИ на Румен Порожанов е приключила с доклад за несъответствие

Брутално... под закрила на Борисов!? >> Антикорупционната комисия е подправила декларацията на Румен Порожанов

Няма 6, няма 5..., мафията действа! >> Министър Порожанов скрил от КПКОНПИ изгодни имотни сделки на жена си99371