Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оправдания за бъдещи...
Оправдания за бъдещия провал! >> Борисов очаква компромат по учебника на КГБ за евровота

Оправдания за бъдещия провал! >> Борисов очаква компромат по учебника на КГБ за евровотаПремиерът Бойко Борисов отново обяви, че очаква в четвъртък и петък ново издание на аферата ”Костинброд”, но не даде подробности какви сигнали има. Според него се готви компромат по учебника на КГБ.

”Те нямат друг шанс. В четвъртък и петък и ние ще се готвим за реакция. Те виждат, че няма какво да направят като аргументи. Те си мислят, че с кафяво – жълто ще разклатят партия. В учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш истини за един човек и след това да ги подредиш в определена комбинация”, каза Борисов пред бТВ.

"Тръгва информацията, ГЕРБ губи 6% заради Костинброд и след това се оказва, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. В четвъртък-петък ще се готвим за реакция”, добави лидерът на ГЕРБ.

Той коментира, че оставките в правителството са ”пречистване”.

”Това е нормално. Ненормално е да не се подават, ако има проблем. Стандартът при нас е да се подава оставка. Това е разликата. Моят синковец има една къща за гости, колежката от другата страна – три, но не им пука”, коментира Борисов.

”Вчера в Австрия подадоха оставка, при нас – също. Никоя държава не се справила с манталитета на човека да придобие повече”, добави той.

Борисов повтори тезата си, че според него консултациите при президента Румен Радев за избора на нов главен прокурор са намеса в съдебната власт.

Той отново стигна до лагера в Белене, обяснявайки че БСП искат да налагат правосъдие.

”Редни ли са консултациите при президента? Тогава да ги извикам и аз на консултации, но няма да ги извикам, защото това е намеса в съдебната независима власт. Всяка сряда идва главният прокурор и зам. главният с директори на всички служби. Те влизат заедно и излизат заедно, защото там се отчита дейността с битката с корупцията и контрабандата през седмицата, операциите и планираните операции през следващата седмица”, посочи Борисов.

”Президентът Радев, Корнелия Нинова, Елена Йончева и Иво Христов са едно и също, те говорят еднакво”, каза премиерът.

Той каза, че няма къща в Барселона и отхвърли твърденията на БСП, че бизнес делата му се ръководят от негови роднини. Борисов сподели, че дори се е бил с част от родата си и няма как негов братовчед да му управлява бизнеса.

БСП призова по-рано главния прокурор Сотир Цацаров да провери случая с къщата в Барселона, която се свързва с Борисов.

Мария Габриел: Злоупотреби има навсякъде, но не трябва да се замазват

Водачът на листата на ГЕРБ за евровота Мария Габриел каза от своя страна, че злоупотреби има навсякъде, но важното е държавата да не ги замазва и да поеме отговорност.

”Това ни отличава от другите и бихме искали да видим това и в другите представители на политическите сили”, допълни Габриел.

”В последния доклад на Европейската сметна палата, във връзка с докладваните опити за измами, България стои много добре пред страни като Холандия, Франция, Германия и Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой получени евросредства отново сме в златната среда и изпреварваме държави като Италия, Франция и Унгария”, каза Мария Габриел.

*Очаквайте подробности

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://www.mediapool.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Предчувствие за провал! >> Борисов предупреди: В четвъртък и петък готвят нов Костинбрад! При комунистите няма справедливост!

На гърба на народа си правят кампанията, за сметка на народа излиза управлението им! (ОБНОВЕН)

ВИЖТЕ ТУК >> Последни разкрития за всички скандали и афери в страната! (ОБНОВЯВА СЕ)99955