Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оптимисти и с успешн...
Оптимисти и с успешна равносметка са доброволците в Сливен за изминалия месец по кампанията ”ДНЕС помага”

Оптимисти и с успешна равносметка са доброволците в Сливен за изминалия месец по кампанията ”ДНЕС помага”Измина месец от старта на националната  кампания "ДНЕС помага" на Движението за национално единство и спасение и равносметката за доброволците на” ДНЕС” от Сливен е повече от успешна. 

На проведената среща с председателя на сдружението на кметовете на кметства и кметски наместници от сливенска област, бе изразено желание и готовност за включване им в доброволческата инициатива и се набелязаха общи действия по общини с доброволците на движение”ДНЕС”. 

Членовете на Координационния съвет на доброволците на „ДНЕС”- Сливен участваха в благотворителен концерт, организиран съвместно с Областната дирекция на МВР, регионалния инспекторат по образованието и областния съвет на Българския червен кръст, чиято цел бе събиране на средства и подпомагане лечението на Емил Николов в отдел ”Борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни”, при Областна дирекция на МВР. 

Доброволци на „ДНЕС” посетиха дома на Славка Луканова, възрастна жена, живееща сама за да й подарят радиоприемник, във връзка с Международния ден на доброволеца. 

Заради  проблемното си зрение, тя се обърна с молба към Движението да й се помогне в закупуването му, тъй като само радиото е единствената й  връзката със света. 

Сълзите на радост и благодарност в очите й дадоха повод за оптимизъм в старта на доброволческата кампания. Вече четири пъти Славка е посетена от доброволците на „ДНЕС помага" в Сливен. 

Многобройни са случаите на грижи към трудно подвижни и самотни хора, от страна на доброволците. Таня Николова, доброволка, почти всеки ден посещава нуждаещата се от помощ С. Бояджиева, помагайки й в почистването на апартамента, плащане на сметки, придружаване при личния лекар, закупуване на лекарства. Нейка Минкова, доброволка, помага на трудно подвижната В.Радева, като й  пазарува, почиства дома и общува ежедневно с нея. Доброволката Янка Колева всекидневно се грижи и помага на Здр. Михов. 

Всеотдайни са грижите от страна на доброволките от Твърдица, Славка Димова и Нина Железарова, които помагат при транспортиране на болни от цялата област до центъра по хемодиализа, особено от места до които линейки не могат да достигнат. 

Съвместно с членове на асоциацията на майките на деца с редки заболявания и собственика на детски комплекс „Монти”, доброволците на движение”ДНЕС” организират безплатни посещения на децата с редки заболявания в комплекса. 

Вече са организирани три посещения в комплекса, където под грижите на професионални аниматори децата изживяват своите незабравими моменти.


43