Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Още един безвъзмезде...
Още един безвъзмезден ползвател от властта >> Бившият регионален министър живеел безвъзмездно в имота още от 2011 г.

Още един безвъзмезден ползвател от властта >> Бившият регионален министър живеел безвъзмездно в имота още от 2011 г.И Николай Нанков живеел в чуждо жилище без да плаща наем

Тодорка Сотирова предоставила покрив на Николай Нанков в София, а в замяна ползва безплатно част от къщата му в курортното селище Априлци

И зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е в категорията на безвъзмездните ползватели, пише в декларацията му тази година, подадена пред антикорупционната комисия, съобщава в. "Сега". В декларацията си за 2017 г. (когато беше регионален министър) той е вписал два имота - собствена къща в Априлци и ползване на 1/3 от апартамент в София. 

От пресцентъра на регионалното министерство (МРРБ) предоставиха на "Сега" разясненията на Нанков. Къщата е фамилна собственост, дарена на министъра от баща му през 2017 г. А апартаментът в София, в който живее безвъзмездно още от 2011 г., е на Тодорка Сотирова - дългогодишна семейна приятелка. Сотирова е предоставила покрив на Николай Нанков в София, а в замяна ползва безплатно част от къщата му в курортното селище Априлци. 

Изданието припомня, че и финансовият министър Владислав Горанов живее безвъзмездно от 2012 г. в чужд апартамент в луксозен комплекс в София. Той обясни, че жилището е на кръстника му Иван Сариев и че не вижда нищо нередно в това. Главният прокурор Сотир Цацаров нареди проверка по случая за престъпление по служба и търговия с влияние. Тя е възложена на антикорупционната комисия и е наредено да приключи до 18 декември. Данъчните твърдят, че са направили 60 ревизии за 6 години на фирмите на Сариеви. Премиерът Бойко Борисов отказа да коментира казуса, защото Горанов бил голям човек и можел сам да обясни.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Наглост >> Горанов отишъл в жилището-подарък заради земетресението от Перник през 2012 година

Апартамент за 1800 евро на месец – морално или не? >> Дори и да е законно, морално - НЕ Е! Време е гражданите да накарат власт и институции да заработят в интерес на хората, а не на себе си! (ОБНОВЕН)

Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?

 

 

 

 

 83026