Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Още един социален за...
Още един социален зам.-министър пътувал с бизнес класа

Още един социален зам.-министър пътувал с бизнес класаOще един заместник-министър в социалното министерство е пътувал със самолетен билет за бизнес класа тази година. Това става ясно от отговор на ведомството на въпроси на bTV.

Темата стана актуална, след като Росица Димитрова подаде оставка заради информацията, че е летяла луксозно до Ню Йорк по същото време, по което майките на деца с увреждания протестираха в цялата страна.

От министерството не казват за кой от останалите трима заместници става дума. Те са Зорница Русинова, Лазар Лазаров и Султанка Петрова. Няма подробности и за самата командировка. Самият Бисер Петков винаги е пътувал в икономична класа.

Султанка Петрова отрече да е пътувала за хиляди левове, платени от данъкоплатците.

На пътуване в бизнес класа имат право президентът, главният прокурор, омбудсманът, а от правителството – премиерът, вицепремиерите и министрите. Също и членовете на Конституционния съд, председателят на парламента, директорът на следствената служба и председателите на ВАС и ВКС.

Зам.-министрите могат да летят в бизнес класа по изключение (например когато полетът е над 5 часа).

До момента от МВР и от правосъдното министерство официално съобщиха, че техни представители не са пътували луксозно за командировки.

 

Източник:https://www.dnes.bg/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

На гърба на народа си е най-добре...

НЕ СМЕ НАРОД, А МЪРША