Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Още Златни зони! Още...
Още Златни зони! Още герберски рекет! (ОБНОВЕНО)

Още Златни зони! Още герберски рекет! (ОБНОВЕНО)Становище на Младенка Миленова - юрист, експерт към Движение "ДНЕС“ - Лозенец, София 

От днес паркирането в районите "Възраждане", "Красно село", част от "Оборище" и "Лозенец" стават част от зелената зона за платено паркиране в София. Честито! Пипалата на октопода заграбиха още територия. И ние от ,,ДНЕС“ още от  преди години предупреждавахме за това ! Така  в касите на ЦГМ ще потекат още  ,,реки“ от милиони левове.

Видяха управниците, че схемата за дране работи,че няма съпротива  и започнаха да  я прилагат все по методично и мащабно. Словоблудствата на Борисов, Фандъкова и кметовете на големите общини ги знаем. И знаем, че никак не е така както се опитват да ни уверят. Знаем, че не се прави за нас хората. Правят всичко за себе си. За пълните си каси и джобове!

Оправданието на общината, че със сините и зелените зони се вкарва ред в паркирането, е меко казано цинично. Ред може да има и без да се щавят гражданите с по 1-2 лв. на час. Просто е! Ако има кой да следи за спазването на правилата, няма да има нужда да се упражнява боядисване в различни цветове на асфалта.

Говореше се, че парите от синя и зелена зона ще отидат, за да се построят многоетажни паркиниги, ще се оправи инфраструктурата, ще се ремонтират тротоарите... Ще се въведе ред и спокойствие за живущите в тези райони. Лъжи, лъжи и пак лъжи. Големи лъжи, в големи торби!

Парите трябваше да отидат на места, където хората да могат да слязат от автомобилите?! И да се облекчи движението,трафикът. Очевидно ясно е, че се строи нещо с изтръгнати от народа пари, само и само да се наливат някъде… още и още пари.

Ние от Гражданско движение “ДНЕС“ не мълчим за проблема, който се разраства от години. Отправихме не едно и две предложения и организирахме протести, в които участваха хиляди софиянци, а през 2012 година организирахме и подписка.

 

ПРОТЕСТ СРЕЩУ „СИНЯ ЗОНА” В СОФИЯ.  Какво се случи до момента?

 

Но времето минава и ние Софиянците лесно биваме успивани... Протестирахме, писахме писма, обръщахме се към съда, дискутирахме, алармирахме. Години наред Гражданско движение "ДНЕС" се опитва да се пребори с рекета на Столична община. Събрахме десетки хиляди подписи…

И…? Насреща ни е леденият непукизъм и зловещо-повсеместният рекет на  ГЕРБ...! Под прикритието на вечно усмихнатата и безропотно прокарваща всички зулуми на Бойко и компания - столичната кметица Фандъкова!

Рекетът си продължава и няма да спреq докато и последният квартал не бъде лишен от места за свободно паркиране. Сигурно и до Костинброд ще стигнат платените зони...

От „Свободен градски транспорт“ твърдят, че за 10 години ЦГМ е усвоила 4 млрд. лв! Вече давате ли си сметка защо е този зор за платени зони?

А къде са те?! Къде е публичният отчет?! За какво се похарчиха тези пари...?

Нашите пари влизат в техния джоб. Ежедневният терор няма да спре. А ние всички да са запитаме: Докога ще търпим техните зони, техните схеми - УЖ в наша полза и за наше добро, да ни излизат златни?

Имаме право да потърсим сметка къде отиват нашите пари!

Имаме право да поискаме отчет!

Имаме право да потърсим отговорност!

Имаме право...! И ПРАВА! Като граждани, като избиратели!

И трябва да си ги от воюваме!

И да кажем ясно и безусловно! СТИГА!!!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

„ДНЕС“ алармира от години* >> Абсурдът наречен „Зелена зона“ продължава

Движение „ДНЕС“ отдавна предупреждаваше* >> Разширяват ”зелена зона” в 4 квартала в София

Б-зона… Геноцидът над един народ!

Златните зони на София!

"ДНЕС" предупреди още преди години!* >> Разширяват ”Зелената зона” в ”Лозенец” и ”Средец”

Протести срещу "Синя зона"-София - СНИМКИ

"ДНЕС" съди Столична община и започва подписка заради наредбата за паркиране в София

 

 


80261