Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Осман Октай: Борисов...
Осман Октай: Борисов е в капана на Пеевски и тепърва ще бере ядове

Осман Октай: Борисов е в капана на Пеевски и тепърва ще бере ядовеСкандалите в българския обществен живот не само не спират, но стават все повече и все по-отвратителни. Странното на този фон е, че за разлика от 2013 г., гражданско недоволство липсва. Или по-скоро то се изразява чрез слово в социалните мрежи.

В настоящата напрегната политическа ситуация, а и по принцип, бившият зам.-председател на ДПС, днес политически анализатор, Осман Октай е сред най-подходящите и любопитни събеседници. Затова и от ФАКТИ го потърсихме за разговор по редица въпроси, отговорът на които можете да прочетете в интервюто по-долу.

– Г-н Октай, преди два дни, на 14 юни, се навършиха 7 години от началото на масовите протести в страната, започнали заради назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. A с оглед днешната българска действителност, като че ли гражданите не победиха. Каква е Вашата равносметка?

– Ако трябва да се върна в исторически план, гражданите не победиха и на Орлов мост преди 30 години, когато днешните младежи на 30-35 години, като малки деца, бяха на раменете на родителите си и очакваха старта на нова и демократична европейска България. Винаги, когато е имало гражданска енергия, е имало и начини как олигархични и партийни, сраснали се кръгове, да насочат в друга посока гражданската енергия, да злоупотребяват с нея и да я разпилеят. Същото се случи 2013/14 г., когато цяла една година млади и образовани хора бяха на протестите. Тези протести бяха употребени с фалшиви лидери като Близнашки и други, които обикаляха на тези протести, а впоследствие се възползваха от това и управляваха служебни кабинети. Обърнаха се на 360 градуса.

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/

Осман Октай: Севдо, не се ”самоубивай” като Ахмед Емин!

Грозният запис с Борисов! Важни подробности и уточнения. ВИЖТЕ >>

"Биволъ" >> Атанас Чобанов: Въпроси..., въпроси...

E-vestnik: Пълна стенограма на новия запис с Борисов + аудио и бележки за събитията от април 2019 г.

Манолова за „укрепителното съоръжение” на Алепу: Тази наглост надминава всичко до този момент! (ВИДЕО)

 

 

 

 


128257