Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Оставете пишман-депу...
Оставете пишман-депутатите на мира!

Оставете пишман-депутатите на мира!Коментар на Десислава Любенова

От началото на 44-то Народното събрание на 19 април 2017 г. до края на януари 2018 г. депутатът от ДПС Делян Пеевски е отсъствал от пленарни заседания 101 пъти, но всичките му отсъствия са извинени. От регистъра за неизвинените отсъствия на депутатите се вижда, че за това време народният представител от ДПС няма нито едно "неоправдано отсъствие" от пленарна зала. Пеевски има неизвинени отсъствия единствено от заседанията на икономическата и земеделската комисия, в които членува от квотата на ДПС. Това практически означава, че народният представител, който беше забелязан само на клетвата си като такъв при конституирането на парламента, получава пълната си работна заплата като депутат без добавките, които му се полагат месечно за участие в специализираните комисии към Народното събрание. А това значи – над 30 хил. лева от хазната.

Image result for делян пеевски

Като всеки бизнесмен от такава класа, със сигурност и Делян Пеевски има основателни причини за своето отсъствие:

– Събира пари за нова кола;

– Търка билетчета от Националната лотария, закупени от Lafka;

– Води преговори с Ердоган, с Путин и с Тръмп едновременно;

– Мисли как да продължи да "съзидава" държавата;

– Отслабва при д-р Емилова;

– Седи си вкъщи и пише законопроекти, заедно с Данчо Чонев..., т.е. работи;

– Не иска да гори бензин на държавните автомобили и пести за народа;

– Играе на домино с Бойко и Доган.

Всъщност не знам защо тези нагли журналисти не оставят мамин Шиши на спокойствие. Все пак той активно пише закони, с които да бори корупцията, медийните олигарси и вторичното разграбване на КТБ за милиарди. Че кои сме ние да му търсим сметка за някакви си там 30 000 лева? При такава империя като неговата това са само джобните за една седмица.

Накрая ще излезе, че пълничкият депутат не може хляб да си купи и ще се наложи да събираме дарения за него... А може би вече го правим, търкайки билетчета...

Защо е депутат Пеевски ли? Защото може. Разрешаваме му да се подиграва с нас. Показва ни, че може да прави каквото си иска, защото няма сила, която да го спре. Това е положението.

Липсата на държава, ред и отговорност в Парламента продължават да са крещящи още от времето на липсите на Ахмед Доган от Народното събрание. Никога, никое мнозинство не успя да ги  накара (и Доган, и Делян) да носят  някаква отговорност за това, че отсъстват от НС, при все че уж представляват народа там. Никой така и не поиска или не прокара закон за да им се отнемат правата на охрана от държавата, неизвестно по какви причини десетки години милиони се пръскат от държавния бюджет за тяхната  сигурност. И така сега излиза, че този човек и неговите сподвижници в лицето на г-н Пеевски могат да си позволят волностите да не идват на работа, а цялата държава изобщо не може да им каже копче!

Представете си сега, че за по-малко от година вие не ходите на работа. Каква ли ще е реакцията на шефа ви? Ще ви потупа по рамото и ще ви даде още една заплата? Защото май с Пеевски точно това се случва. По всякаква логика този т.нар. депутат не заслужава не само заплата, но и мястото си в парламента. А кой, ако не ние, българският народ сме неговите  шефове. Ние сме данъкоплатците. Това са нашите пари. Защо тогава допускаме това? 

Едва ли обаче депутатът от ДПС е единственият. Всеки, който си е причинил неудобството да се загледа в заседанията на Народното събрание ще види, че вместо 240 народни избраници по банките има едва 70-80... Другите я режат лозе, я са на дълги и предълги обеди в ресторантите покрай Парламента, я почиват от изнурителните депутатски дни, я пътуват из Европата... ГЕРБ, БСП, ДПС, Патриоти, Воля... Във всяка парламентарна партия има по един такъв шиши, който просто не идва на работа, защото смята, че може да го направи и никой да не му търси сметка. Защото липсата на отговорност и чувството за пълна безнаказаност е обзело от горе до долу цялата ни политическата  пасмина. 

Не само Пеевски и неговите 30 000 са проблемът. А всички тези 240 хрантутеници, които нямат мястото в сградата, на която пише "Съединението прави силата".

А тогава? Тогава решението е само едно. Време е да ги уволним на следващите избори... А те едва ли ще са много далеч.

Защото идва справедливостта, идва промяната, заедно с новия водач на България - Слави Трифонов!

 

Вижте и други материали по темата:

Безплодни усилия за дискредитиране на Слави и промяната в България!

Време дойде да излизаме от блатото

Страната на протестите и нее***лните политици. Време е да се обединим…

Да си вземем държавата! Днес!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

Слави и България поеха по пътя на промяната

ВИЖТЕ всички видеоклипове от разговорите на Слави с успелите българи

Слави започва подбора, следващият му ход – след месец

Пеевски "заработил" 30 000 лв. като депутат, без да стъпва в парламента

 

 

 

 


52752