Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Оставиха в ареста ше...
Оставиха в ареста шефа на полицията в Раковски, можел да извърши друго престъпление

Оставиха в ареста шефа на полицията в Раковски, можел да извърши друго престъплениеОкръжният съд в Пловдив определи най-тежката мярка задържане под стража за 38-годишния шеф на полицията в Раковски Георги Илиев. Той бе арестуван миналата седмица, като срещу него е предявено обвинение за искане и получаване на подкуп от 20 000 лева от контрабандист на цигари от Пловдив. Според съда няма реална опасност Илиев да се укрие, но съществува такава той да извърши ново престъпление. 

Това беше и едно от основанията за най-тежката мярка. Другото е, че по делото има доказателства за авторството на престъплението.

"Илиев се характеризира като лице с висока степен на обществена опасност въпреки чистото си съдебно минало. Отговорният му пост предполага разкриване на престъпления, а не толерирането им", подчерта прокурор Анна Викова.

Самият Илиев помоли единствено съда за по-лека мярка. В залата стана ясно, че има дете ученик и се грижи за двама тежко болни родители. Майка му била с рак на белия дроб, а баща му - трудно подвижен. Илиев отказа  коментар пред журналисти.

Определението на съда може да обжалва на 3 май пред по-горната инстанция.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/


60281